ПИТА ОД БОРАНИЈЕ: За ову питу свако ће вам тражити рецепт
Скроз необични, а савршено укусни залогаји.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За Коре:
- брашно 300 г
- прашак за пециво 2 кашичице
- со 1/4 кашичице
- маслац 200 г
- кисела павлака 20% мм 200 г
- 1 јаје
- неутрална павлака 1 кашика
За Фил:
- печурке 500 г
- црни лук 1 већа главица
- боранија 700 г
- мајчина душица 1 кашичица
- со по укусу
- бибер по укусу
- сирни намаз сирето парадајз босиљак 250 г
- млеко 100 мл
- уље по потреби
Припрема:
Исецкајте печурке на листиће и динстајте их на уљу док не пусте воду, па их извадите на тањир. На истој масноћи пропржите лук, додајте боранију и динстајте док не омекша. Додајте со, бибер, сирни намаз, млеко и печурке, промешајте, па када сир почне да се топи склоните са рингле. За кору у чинији помешајте брашно и прашак за пециво. Хладан маслац исеците на коцке и додајте га брашну. Месите док не добијете компактно тесто. Поделите га на два дела. На побрашњеној површини развуците тесто и ставите га у округли плех пречника 24 цм. Сипајте смесу од бораније и печурака и прекријте другим делом теста које сте такође развукли. На средини пите направите рупу да би пара могла да излази и пеците је на 200 степени пола сата или док не добије лепу браон корицу.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕФТИН И БРЗ ДОРУЧАК: Ролнице са сиром и јогуртом, које су мекане и сутрадан
19. 11. 2024. у 07:00

ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Уживаћете у сваком залогају, према рецепту наших бака
07. 11. 2024. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
04. 11. 2024. у 13:18

СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)