ФЕНОМЕНАЛНА ПИТА СА МЕСОМ И ПРАЗИЛУКОМ ОД ХЕЉДИНИХ КОРА: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити

Новости онлине

02. 12. 2024. у 07:00

Рецепт за питу врхунског укуса.

ФЕНОМЕНАЛНА ПИТА СА МЕСОМ И ПРАЗИЛУКОМ ОД ХЕЉДИНИХ КОРА: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • хељдине коре за питу 500 г
  • млевено месо 300 г
  • уље 4 кашике
  • празилук 300 г
  • шампињони 300 г
  • 2 свежа парадајза
  • бело вино мало
  • оригано по укусу

Припрема:

Сваку кору за питу исеците на две-три шире траке. На благој ватри угрејте уље, па на њему пропржите исецкани празилук. Кад празилук омекша, додајте месо и наставите да динстате 10-ак минута. Додајте сецкане шампињоне, динстајте док не уври половина воде коју су пустили шампињони, па тигањ склоните с ватре. На радну површину поређајте траке од кора, при дну сваке ставите мало фила и по колут свежег парадајза. Посолите, побиберите, зачините ориганом и увијајте питице као да савијате троугласту баклаву. Припремљене питице поређајте у плех, премажите их мешавином једнаких количина воде и уља и пеците у рерни загрејаној на 200 степени 20 минута.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ХОЛАНЂАНИН ИЗБАЦИО НОВАКА ЂОКОВИЋА: Ове што је написао на камери, све говори (ФОТО)