МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике

Новости онлине

03. 12. 2024. у 12:59

Манастирска пита се спрема на води, односно на куваном парадајз-соку, фантастичног је укуса, сочна, пуна надева и што је најважније - без иједне капи уља.

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 500 г коре за питу
  • 2-3 празилук
  • 2 паприке црвене
  • 2 љуте папричице
  • 500 г шампињон
  • 300 г пиринча
  • Со, бибер, оригано
  • Коре квасити парадајз-сосом

Припрема:

Скувајте пиринач и оставите са стране. Исецкајте шампињоне и лук на колутиће (бели и зелени део).

У тигањ успите мало куваног парадајза, толико да прекрије дно, потом додајте лук и динстајте тако неколико минута. Додати шампињоне, поклопите и динстајте док не омекшају и пусте воду. Скините поклопац, наставите са динстањем, али пазите да течност не испари потпуно.

У поврће додајте пиринач, со и бибер и друге зачине по жељи и још мало парадајза, колико је потребно да прекрије дно. Измешајте све састојке и склоните са рингле, да се прохлади.

Дно тепсије за печење обложите пек-папиром, ставите једну кору, премажите је парадајз-сосом, потом другу кору и опет премажите, а затим и трећу кору премажите и додајте надев. Наредну кору опет премажите куваним парадајзом, поспите надевом и тако понављајте док имате кора и надева.

На врх иду две коре које су, свака, премазане куваним парадајз-соком.

Убаците питу у рерну и пеците пола сата. Чиме је извадите из рерне, још једном је премажите парадајз-соком, прохладите и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ФОКУС МИ ЈЕ НА ИГРИ, НЕ НА ПРВОМ МЕСТУ: Алкараз искрен после победе