МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике
Манастирска пита се спрема на води, односно на куваном парадајз-соку, фантастичног је укуса, сочна, пуна надева и што је најважније - без иједне капи уља.
Састојци:
- 500 г коре за питу
- 2-3 празилук
- 2 паприке црвене
- 2 љуте папричице
- 500 г шампињон
- 300 г пиринча
- Со, бибер, оригано
- Коре квасити парадајз-сосом
Припрема:
Скувајте пиринач и оставите са стране. Исецкајте шампињоне и лук на колутиће (бели и зелени део).
У тигањ успите мало куваног парадајза, толико да прекрије дно, потом додајте лук и динстајте тако неколико минута. Додати шампињоне, поклопите и динстајте док не омекшају и пусте воду. Скините поклопац, наставите са динстањем, али пазите да течност не испари потпуно.
У поврће додајте пиринач, со и бибер и друге зачине по жељи и још мало парадајза, колико је потребно да прекрије дно. Измешајте све састојке и склоните са рингле, да се прохлади.
Дно тепсије за печење обложите пек-папиром, ставите једну кору, премажите је парадајз-сосом, потом другу кору и опет премажите, а затим и трећу кору премажите и додајте надев. Наредну кору опет премажите куваним парадајзом, поспите надевом и тако понављајте док имате кора и надева.
На врх иду две коре које су, свака, премазане куваним парадајз-соком.
Убаците питу у рерну и пеците пола сата. Чиме је извадите из рерне, још једном је премажите парадајз-соком, прохладите и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
04. 11. 2024. у 13:18
СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)