НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли

Новости онлине

06. 12. 2024. у 07:00

И када постите можете спремати укусно тесто, а ове мекике су прави избор за доручак или вечеру. Овај рецепт се спрема врло једноставно, а једино што треба да сачекате јесте да тесто надође.

НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли

Фото: Shutterstock

Састојци:

 
  • 400 г брашна
  • 200 г топле воде
  • 2 кашике уља
  • 1 кашика шећера
  • кашичица соли
  • 20 г свежег квасца

Припрема:

У половини топле воде растворите квасац и шећер, додајте 1 супену кашику брашна и промешајте. Оставите на топлом да надође.
У посуди просејте брашно и додајте со и уље. Додајте надошао квасац и промешајте, замесите меко и глатко тесто.
Увијте тесто у стреч фолију и оставите на топлом да надође, да се удвостручи 3-4 пута.
На брашном посуту радну површину ставите тесто, немојте га месити поново. Развијте кору дебљине 7-8 цм, исеците ножем на коцкице или правоугаонике и пржите у претходно угрејаном уљу, на тихој ватри.
Готове мекике поређајте на убрус да се оцеди вишак масти, сервирајте топле.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE