НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли

Новости онлине

06. 12. 2024. у 07:00

И када постите можете спремати укусно тесто, а ове мекике су прави избор за доручак или вечеру. Овај рецепт се спрема врло једноставно, а једино што треба да сачекате јесте да тесто надође.

НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли

Фото: Shutterstock

Састојци:

 
  • 400 г брашна
  • 200 г топле воде
  • 2 кашике уља
  • 1 кашика шећера
  • кашичица соли
  • 20 г свежег квасца

Припрема:

У половини топле воде растворите квасац и шећер, додајте 1 супену кашику брашна и промешајте. Оставите на топлом да надође.
У посуди просејте брашно и додајте со и уље. Додајте надошао квасац и промешајте, замесите меко и глатко тесто.
Увијте тесто у стреч фолију и оставите на топлом да надође, да се удвостручи 3-4 пута.
На брашном посуту радну површину ставите тесто, немојте га месити поново. Развијте кору дебљине 7-8 цм, исеците ножем на коцкице или правоугаонике и пржите у претходно угрејаном уљу, на тихој ватри.
Готове мекике поређајте на убрус да се оцеди вишак масти, сервирајте топле.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање (ВИДЕО)