ПИТА СА СИРОМ И КРОМПИРОМ: Спремите је на овај начин и уживаћете у укусу
Пита са кромпиром и сиром прави се за сат времена, савршена за прилог или као оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г кромпира
- 75 г путера
- 1½ кашика сенфа
- 150 г качкаваља
- 150 г меког белог сира
- 75 г лука
- 1 јаје
- 1 кашика млека
- Со по укусу
Припрема:
Прокувајте шерпу добро посољене воде. Додајте цео, неољуштен кромпир и кувајте док се не скува, то би требало да траје око 30-35 минута. На пола кувања кромпира ољуштите лук и ставите га у шерпу. Кромпир оцедите, избоцкајте виљушком и ољуштите кору, а лук оставите на страну. Након тога га изгњечите, па додајте путер, качкаваљ, бели сир и сенф, и добро промешајте. Умутите јаје са млеком.
Додајте умућено јаје и млеко, па добро промешајте, требало би да добијете прилично "мокру" кашу. Насеците лук на коцкице од 1 цм и умешајте у смесу. Смесу за питу ставите у подмазан плех и поспите са још качкаваља и меког, белог сира. Пеците у рерни загрејаној на 200°Ц 15-20 минута. Извадите и уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике
03. 12. 2024. у 12:59

ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Уживаћете у сваком залогају, према рецепту наших бака
07. 11. 2024. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
04. 11. 2024. у 13:18

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)