ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА ВИРШЛАМА: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије

Јована Васић

22. 12. 2024. у 07:00

Тесто се лако припрема, а можете га чувати и пар дана у фрижидеру. Од једне мере овог теста добићете 12 кифлица.

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА ВИРШЛАМА: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г пшеничног брашна
  • 250 мл млека
  • 50 г маслаца
  • три жуманцета
  • кесица сувог квасца
  • кашичица шећера
  • кашичица и по соли
  • 12 виршли
  • две кашичице сусама

Припрема: 

У већој чинији размутити квасац у млаком млеку са кашичицом шећера, па оставити да "проради". Потом додати два жуманцета, отопљени маслац и просејано брашно претходно помешано са кашичицом и по соли. Замесити тесто, па га оставити на топлом да нарасте и удвостручи се. 

Тесто потом пребацити на радну површину, кратко премесити, оклагијом развући на круг дебљине три-четири милиметара, па поделити на 12 троуглова. На сваки ставити по једну виршлу, пажљиво уролати, па ређати на тепсију обложену папиром за печење. Премазати умућеним жуманцетом, посути сусамом, те пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени око 20 минута, односно док кифлице не добију лепу боју са свих страна. Послужити док је топло.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС! Доналд Трамп донео одлуку која би могла да изазове озбиљан проблем