ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА ВИРШЛАМА: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије

Јована Васић

22. 12. 2024. у 07:00

Тесто се лако припрема, а можете га чувати и пар дана у фрижидеру. Од једне мере овог теста добићете 12 кифлица.

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА ВИРШЛАМА: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г пшеничног брашна
  • 250 мл млека
  • 50 г маслаца
  • три жуманцета
  • кесица сувог квасца
  • кашичица шећера
  • кашичица и по соли
  • 12 виршли
  • две кашичице сусама

Припрема: 

У већој чинији размутити квасац у млаком млеку са кашичицом шећера, па оставити да "проради". Потом додати два жуманцета, отопљени маслац и просејано брашно претходно помешано са кашичицом и по соли. Замесити тесто, па га оставити на топлом да нарасте и удвостручи се. 

Тесто потом пребацити на радну површину, кратко премесити, оклагијом развући на круг дебљине три-четири милиметара, па поделити на 12 троуглова. На сваки ставити по једну виршлу, пажљиво уролати, па ређати на тепсију обложену папиром за печење. Премазати умућеним жуманцетом, посути сусамом, те пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени око 20 минута, односно док кифлице не добију лепу боју са свих страна. Послужити док је топло.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ИЗРАЕЛ ЈЕ ЗАТЕЧЕН: Делије урадиле нешто што је мало ко очекивао