НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе
Уместо да купујете тесто за пицу у продавници, можете да направите домаће код куће и укус ће бити фантастичан.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 кг вишенаменског брашна
- 1,5 кашичица инстант сувог квасца
- 1,5 кашичице морске соли
- 500 мл хладне воде
- 1 кашика уља
Припрема:
Како бисте направили тесто за пицу, загрејте рерну најмање 45 минута до једног сата са каменом за пицу који је већ унутра, на око 270 степени. У чинији помешајте брашно, морску со и квасац миксером на малој брзини, док се све не сједини, а затим додајте хладну воду.
Пребаците на побрашњену површину и мешајте 8 до 10 минута. Тесто треба да буде глатко и лепљиво, али не би требало да се лепи за ивице посуде, само мало за дно. Ако се тесто лепи за ивице, поспите са још мало брашна, ако је превише суво додајте још мало воде. Ово ће се разликовати сваки пут када га правите, тако да додатно брашно имајте при руци.
Након тога, исеците тесто на 6 делова и обликујте их у кругове. Ставите их на лагано науљен плех и покапајте са 1 кашиком уља. Прекријте најлонском фолијом и оставите да одстоји на собној температури и да се диже 2 сата. Поспите пулт са мало брашна, узмите један комад теста и притискајте га прстима док не добијете 1,5 цм дебео круг. Песницама и зглобовима почните да развлачите тесто до 25 цм у пречнику.
Плех за пицу добро поспите гриз брашном или кукурузним брашном и ставите тесто на њега пазећи да лако клизи када се помера. Сипајте 2-3 кашике соса за пицу у центар и распоредите га полеђином кашике остављајући простора на бочним ивицама. Поспите моцарелом и додајте своје омиљене преливе. Пицу убаците на претходно загрејан камен за пицу у рерни и пеците 5 до 7 минута или док не порумени на ивицама. Пријатно!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли
06. 12. 2024. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА "ЛУДО ТЕСТО": Од ког можете да правите све врсте пецива
28. 11. 2024. у 11:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)