ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса
За питу са пире кромпиром, шунком и сиром послажите пире кромпир у тепсију са шунком између. Изаберите врсту шунке коју год желите, само је битно да је врло танко насечена.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 5 кашика путера, отопљеног
- 1 кг и 400 г кромпира
- со по укусу
- 170 г белогсира
- 150 г качкаваља, наренданог
- 2 велика јајета
- 90 мл павлаке за кување
- 450 г шунке, танко нарезане
- 40 г презла
- 1/2 кашичице бибера
Припрема:
Загрејте рерну на 180°. Подмажите тепсију путером. У великом лонцу, прелијте кромпир водом и зачините сољу. Оставите да прокључа и кувајте док не омекша, 20 до 25 минута. Оцедите, а затим испасирајте да добијете пире.
У међувремену, у средњој посуди, помешајте бели сир и качкаваљ. Одвојите 56 г мешавине сира. Додајте јаја и павлаку за кување у преосталу мешавину сира и промешајте да се сједини. Додајте мешавину јаја и 4 кашике путера у пире кромпир и промешајте да се све сједини.
У припремљену тепсију ставите половину кромпира. Поспите мешавину сира коју сте одвојили преко кромпира. Посложите шунку. Преко шунке распоредите преосталу мешавину кромпира. У малој посуди помешајте презле, бибер и преостали качкаваљ и кашику путера. Поспите у равном слоју преко кромпира. Пеците док не порумени, 40 до 45 минута.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА КРОМПИРУША СА ГОТОВИМ КОРАМА: Издашна и идеална у свако доба дана (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 11:37

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике
03. 12. 2024. у 12:59

ЈЕФТИН И БРЗ ДОРУЧАК: Ролнице са сиром и јогуртом, које су мекане и сутрадан
19. 11. 2024. у 07:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)