ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса

Јована Васић

11. 01. 2025. у 07:00

За питу са пире кромпиром, шунком и сиром послажите пире кромпир у тепсију са шунком између. Изаберите врсту шунке коју год желите, само је битно да је врло танко насечена.

ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 5 кашика путера, отопљеног
  • 1 кг и 400 г кромпира
  • со по укусу
  • 170 г белогсира
  • 150 г качкаваља, наренданог
  • 2 велика јајета
  • 90 мл павлаке за кување
  • 450 г шунке, танко нарезане
  • 40 г презла
  • 1/2 кашичице бибера

Припрема:

Загрејте рерну на 180°. Подмажите тепсију путером. У великом лонцу, прелијте кромпир водом и зачините сољу. Оставите да прокључа и кувајте док не омекша, 20 до 25 минута. Оцедите, а затим испасирајте да добијете пире.

У међувремену, у средњој посуди, помешајте бели сир и качкаваљ. Одвојите 56 г мешавине сира. Додајте јаја и павлаку за кување у преосталу мешавину сира и промешајте да се сједини. Додајте мешавину јаја и 4 кашике путера у пире кромпир и промешајте да се све сједини.

У припремљену тепсију ставите половину кромпира. Поспите мешавину сира коју сте одвојили преко кромпира. Посложите шунку. Преко шунке распоредите преосталу мешавину кромпира. У малој посуди помешајте презле, бибер и преостали качкаваљ и кашику путера. Поспите у равном слоју преко кромпира. Пеците док не порумени, 40 до 45 минута.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".

10. 02. 2025. у 19:39

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.

10. 02. 2025. у 12:44

Коментари (0)

СИГУРНА ШТЕДЊА У АИК БАНЦИ: Сигурно, брзо и једноставно орочење и пренос девизне штедње