ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса
За питу са пире кромпиром, шунком и сиром послажите пире кромпир у тепсију са шунком између. Изаберите врсту шунке коју год желите, само је битно да је врло танко насечена.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 5 кашика путера, отопљеног
- 1 кг и 400 г кромпира
- со по укусу
- 170 г белогсира
- 150 г качкаваља, наренданог
- 2 велика јајета
- 90 мл павлаке за кување
- 450 г шунке, танко нарезане
- 40 г презла
- 1/2 кашичице бибера
Припрема:
Загрејте рерну на 180°. Подмажите тепсију путером. У великом лонцу, прелијте кромпир водом и зачините сољу. Оставите да прокључа и кувајте док не омекша, 20 до 25 минута. Оцедите, а затим испасирајте да добијете пире.
У међувремену, у средњој посуди, помешајте бели сир и качкаваљ. Одвојите 56 г мешавине сира. Додајте јаја и павлаку за кување у преосталу мешавину сира и промешајте да се сједини. Додајте мешавину јаја и 4 кашике путера у пире кромпир и промешајте да се све сједини.
У припремљену тепсију ставите половину кромпира. Поспите мешавину сира коју сте одвојили преко кромпира. Посложите шунку. Преко шунке распоредите преосталу мешавину кромпира. У малој посуди помешајте презле, бибер и преостали качкаваљ и кашику путера. Поспите у равном слоју преко кромпира. Пеците док не порумени, 40 до 45 минута.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА КРОМПИРУША СА ГОТОВИМ КОРАМА: Издашна и идеална у свако доба дана (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 11:37

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике
03. 12. 2024. у 12:59

ЈЕФТИН И БРЗ ДОРУЧАК: Ролнице са сиром и јогуртом, које су мекане и сутрадан
19. 11. 2024. у 07:00

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)