ФАНТАСТИЧНО СЛАНО ПЕЦИВО СА ЗАЧИНИМА: Препоручујемо га за све прилике

Јована Васић

21. 01. 2025. у 07:00

То је традиционално јело које се може стално спремати.

ФАНТАСТИЧНО СЛАНО ПЕЦИВО СА ЗАЧИНИМА: Препоручујемо га за све прилике

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 грама глатког брашна
  • 150-175 мл топле воде
  • 1/2 коцке квасца
  • 1 чајна кашика белог лука у праху
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика соли
  • 50 г путера
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика суве мирођије

Припрема:

Помешајте брашно, бели лук у праху и со. У то измрвите свеж квасац, додајте маслиново уље и топлу воду. Месите тесто док не престане да се лепи за руке. Покријте посуду крпом, а тесто оставите да се диже 90 минута. Премесите га и обликујте ваљак. Ножем исеците 15 једнаких јуфки и одложите на плех за печење обложен пек-папиром. Премажите с мало уља, размућеног јајета и оставите их још 30 минута да се дижу. Пеците на 200 степени 20-25 минута. Кад су готове, прекријте кухињском крпом. У мањем лонцу отопите путер и додајте му ситно сецкани бели лук. Кратко пржите, склоните и умешајте мирођију па премажите пециво.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира