ПИТА КРОМПИРУША БЕЗ КОРА: Брзо и лако, укус који се памти

02. 02. 2025. у 07:00

АКО волите да једете кромпирушу, онда обавезно испробајте овај рецепт.

ПИТА КРОМПИРУША БЕЗ КОРА: Брзо и лако, укус који се памти

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

За тесто:

  • 2 јајета
  • 1 шоља јогурта
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашичица соли
  • 180 г брашна

За надев:

  • 2 кромпира
  • 2 празилука
  • бибер, со, млевена паприка, першун
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 100 г чедар сира

Рецепт за питу кромпирушу:

Пита кромпируша се прави брзо и лако, а овај рецепт је убедљиво најбољи.

Кромпире изрендајте па их потопите у чинију са водом, оцедите. У другој посуди помешајте састојке за тесто и добро умутите. Излијте тесто у плех обложен папиром за печење. Празилук исецкајте па помешајте са кромпиром и зачините сољу, бибером и млевеном паприком. Добијену смесу ставите преко смесе од теста и пеците на 200 степени пола сата. Након тога нарендајте сир одозго и вратите у рерну на 15 минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара