КАЈГАНА МАФИНИ СА СЛАНИНОМ, КРОМПИРОМ И СПАНАЋЕМ: Неодољиви и сваки залогај је прави ужитак
НАПРАВИТЕ укусне слане кајгана мафине у које ћете додати сланину, сир, спанаћ и кромпир.
Слатки мафини су освојили срца људи и популарни су свуда у свету, али слани су подједнако укусни.
Разноврсни састојци само побољашавају укус, а ови кајгана мафини се праве са сланином, сиром, спанаћем и кромпиром. Просто су неодољиви и сваки залогај је прави ужитак. Мало пропржите састојке пре додавања у јаја, а онда их сипајте у калуп за мафине који ћете после лако опрати помоћу трика. Пеку се 20 минута и на стоју је оброк за памећење.
Састојци:
- 6 парчића сланине
- 1/2 црног лука
- 2-3 мала кромпира
- 2 шоље беби спанаћа
- 8 јаја
- 2 кашичице чили соса
- 200 г тврдог сира
- 150 мл павлаке за кување
Припрема:
Пропржите сецкану сланину, па је извадите из тигања и у истом пропржите сецкани црни лук и рендани кромпир. У чинији умутите јаја, посолите и додајте чили сос (може и љути кечап). Затим додајте сецкани спанаћ, пропржено поврће, спанаћ и павлаку за кување. Добро промешајте. Сипајте у калуп за мафине који сте науљили. Поспите ренданим сиром, па пеците у рерни на 180°Ц око 20 минута.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕНИ БРЗИ ДОРУЧАК: Мафини са качкаваљем и спанаћем
25. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде
15. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
МАФИНИ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА: Савршена комбинација мириса и укуса (ВИДЕО)
10. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
ПРОМЕНИО ИМИЏ: Како данас изгледа Филип Чукановић (ФОТО)
ФИЛИП Чукановић годинама се бавио медијским послом, а на лето 2022. године је напрасно дао отказ на познатој телевизији.
02. 02. 2025. у 12:30
Коментари (0)