КАЈГАНА МАФИНИ СА СЛАНИНОМ, КРОМПИРОМ И СПАНАЋЕМ: Неодољиви и сваки залогај је прави ужитак
НАПРАВИТЕ укусне слане кајгана мафине у које ћете додати сланину, сир, спанаћ и кромпир.

Foto: Shutterstock
Слатки мафини су освојили срца људи и популарни су свуда у свету, али слани су подједнако укусни.
Разноврсни састојци само побољашавају укус, а ови кајгана мафини се праве са сланином, сиром, спанаћем и кромпиром. Просто су неодољиви и сваки залогај је прави ужитак. Мало пропржите састојке пре додавања у јаја, а онда их сипајте у калуп за мафине који ћете после лако опрати помоћу трика. Пеку се 20 минута и на стоју је оброк за памећење.
Састојци:
- 6 парчића сланине
- 1/2 црног лука
- 2-3 мала кромпира
- 2 шоље беби спанаћа
- 8 јаја
- 2 кашичице чили соса
- 200 г тврдог сира
- 150 мл павлаке за кување
Припрема:
Пропржите сецкану сланину, па је извадите из тигања и у истом пропржите сецкани црни лук и рендани кромпир. У чинији умутите јаја, посолите и додајте чили сос (може и љути кечап). Затим додајте сецкани спанаћ, пропржено поврће, спанаћ и павлаку за кување. Добро промешајте. Сипајте у калуп за мафине који сте науљили. Поспите ренданим сиром, па пеците у рерни на 180°Ц око 20 минута.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНИ БРЗИ ДОРУЧАК: Мафини са качкаваљем и спанаћем
25. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде
15. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

МАФИНИ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА: Савршена комбинација мириса и укуса (ВИДЕО)
10. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)