КАЈГАНА МАФИНИ СА СЛАНИНОМ, КРОМПИРОМ И СПАНАЋЕМ: Неодољиви и сваки залогај је прави ужитак

Далиборка Лазаревић

03. 02. 2025. у 07:00

НАПРАВИТЕ укусне слане кајгана мафине у које ћете додати сланину, сир, спанаћ и кромпир.

КАЈГАНА МАФИНИ СА СЛАНИНОМ, КРОМПИРОМ И СПАНАЋЕМ: Неодољиви и сваки залогај је прави ужитак

Foto: Shutterstock

Слатки мафини су освојили срца људи и популарни су свуда у свету, али слани су подједнако укусни.

Разноврсни састојци само побољашавају укус, а ови кајгана мафини се праве са сланином, сиром, спанаћем и кромпиром. Просто су неодољиви и сваки залогај је прави ужитак. Мало пропржите састојке пре додавања у јаја, а онда их сипајте у калуп за мафине који ћете после лако опрати помоћу трика. Пеку се 20 минута и на стоју је оброк за памећење. 

Састојци:

  • 6 парчића сланине
  • 1/2 црног лука
  • 2-3 мала кромпира
  • 2 шоље беби спанаћа
  • 8 јаја
  • 2 кашичице чили соса
  • 200 г тврдог сира
  • 150 мл павлаке за кување

Припрема:

Пропржите сецкану сланину, па је извадите из тигања и у истом пропржите сецкани црни лук и рендани кромпир. У чинији умутите јаја, посолите и додајте чили сос (може и љути кечап). Затим додајте сецкани спанаћ, пропржено поврће, спанаћ и павлаку за кување. Добро промешајте. Сипајте у калуп за мафине који сте науљили. Поспите ренданим сиром, па пеците у рерни на 180°Ц око 20 минута. 

(стварукуса.мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

О ОВОМ ПОДАТКУ СВИ ПРИЧАЈУ: Лука Дончић седми најтежи играч у НБА лиги (ФОТО)