БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО: Најбољи рецепт за уштипке са купусом
УШТИПЦИ са купусом се брзо праве, довољан је само тигањ и имаћете савршено јело.

Фото Jutjub
Састојци:
- 400 г купуса
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 2 јајета
- 400 мл кефира
- 380 г брашна
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- уље
Трик да уштипци не буду масни!
Брашно које користите просејте и додајте му прашак за пециво и кашичицу соли. Затим добро промешајте. Прашак за пециво у комбинацији са брашном не упија додатно уље.
Рецепт за уштипке са купусом:
Како бисте направили ове уштипке, исеците купус на тракице и мало га изњечите. Затим исеците лук на коцкице. Шаргарепу изрендајте на крупно ренде. Загрејте уље у тигању и додајте лук, па га пржите док не добије златну боју. Затим додајте шаргарепу и пржите још 2-3 минута.

Фото Схуттерстоцк
Додајте сецкани купус и пржите поврће још 3 минута на средњој ватри, повремено мешајући. Убаците бибер и све измешајте. Поклопите тигањ и динстајте поврће на лаганој ватри око 10-15 минута. Готово поврће скините са ватре и оставите да се мало охлади.
Након тога у чинији разбијте два јајета. Сипајте 1/2 кашичице соли и све заједно умутите жицом. У кефир сипајте пола кашичице соде бикарбоне и добро промешајте.
Сипајте кефир у јаја и све измешајте. Додајте брашно и умутите тесто. Немојте да додајете брашно одједном, проверите густину теста, не би требало да буде течно.
У припремљено тесто ставите охлађен динстани купус и шаргарепу, па промешајте. Загрејте уље у тигању, па кашиком стављајте тесто.
Пржите уштипке прво са једне стране док не порумене, а затим их окрените на другу страну и пржите док не буду готови. Оставите их на папирном убрусу да се оцеде од вишка масноће. Сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и руске уштипке од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
05. 02. 2025. у 11:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)