НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ ЗЕМИЧКЕ: Праве се лако, а ни мало не заостају за оним куповним

Јована Васић

22. 02. 2025. у 07:00

Земичке се праве слично као и лепиње, а са овим рецептом тесто сигурно успева.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ ЗЕМИЧКЕ: Праве се лако, а ни мало не заостају за оним куповним

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 мл воде
  • 1 кесица сувог квасца
  • 460 г брашна
  • 1 јаје
  • 1 кашичица  шећера
  • пола кашичице соли
  • 70 г путера (отопљеног)
  • јаје за премазивање
  • сусам

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једну посуду сипајте воду па отопите квасац. Додајте брашно, јаје, шећер, со и путер па промешајте . Замесите рукама тесто па покријте прозирном фолијом и оставите 2 сата, да се удвостручи. Потом га пребаците на побрашњену радну површину па поделите на 8 делова. Направите куглице па пребаците у плех обложен пек папиром. Покријте крпом па оставите да се дижу 2 сата. Затим премажите јајетом па поспите сусамом. Пеците земичке 15 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП УЗДРМАО НАТО ЧЛАНИЦЕ: Ово никако нису хтели да чују