РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство
Ова погача прави се без квасца и јаја, па нема чекања да тесто надође, а резултат је мекана унутрашњост и хрскава корица која ће одушевити свакога. Припрема је брза и лака, идеална за тренутке када вам треба укусан хлеб без пуно труда.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г брашна
- 400 мл воде
- 200 мл јогурта
- 1 кашика прашка за пециво
- прстохват соли
- биљно или маслиново уље
Припрема:
У једну посуду сипајте брашно и прашак за пециво, па када их умешате додајте воду, јогурт и прстохват соли, па све заједно мешајте док не добијете хомогену тестасту масу.
Тепсију или плех у ком ћете пећи погачу премажите уљем (можете користити и маст).
Није потребно чекати да тесто надође нити га додатно месити на брашну, већ само направите рукама облик погаче и ставите на науљен плех.
Убаците у претходно загрејану рерну на 220 степени, те оставите да се пече уз благовремено проверавање. Када погача порумени, а на чачкалици приликом провере убодом у средину не остане ништа, то је знак да је готова.
По жељи, одозго је можете премазати путером док је врућа. Пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВИНОГРАДАРСКА ПОГАЧА: Симбол трпезе за Светог Трифуна, одушевиће све укућане
14. 02. 2025. у 07:00Jована Васић

ПУТЕР ПОГАЧА ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Украс сваке славске трпезе, а успева из првог покушаја
19. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ПОГАЧА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ И ОРАСИМА: Богата, сочна посластица (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)