ЈЕДНОСТАВНО И УКУСНО: Пирошке од кромпира
Једноставне, брзе и неодољиво укусне пирошке, постаће део вашег недељног менија.
Foto: Profimedia
Састојци:
- Кромпир 500 г
- Јаје 1
- Брашно 200 г
- Со по укусу
- Уље за пржење
Припрема:
Кромпир ољуштите, исеците на коцке и скувајте у сланој води док не постане мекан (око 20 минута). Процедите кромпир и изгњечите га у пире док је још топао. Оставите да се мало охлади. У охлађени пире додајте јаје и со, па постепено додајте брашно и месите док не добијете глатко тесто које се не лепи за руке. На побрашњеној површини развуците тесто на дебљину од око 1 цм. Исеците тесто на правоугаонике или квадрате.
У тигању загрејте уље на средњој ватри. Пржите пирошке са обе стране док не постану златно смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Вадите пирошке на папирне убрусе да се оцеди вишак уља. Пирошке можете послужити топле, саме или уз неки умак по жељи, као што је павлака, јогурт или кечап.
(superrecepti)
Препоручујемо
КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли
23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић
ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић
НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ ЗЕМИЧКЕ: Праве се лако, а ни мало не заостају за оним куповним
22. 02. 2025. у 07:00Јована Васић
ПРЖЕНИ ТРОУГЛИЋИ СА СИРОМ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Савршен рецепт за почетак дана
24. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)