ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана

Јована Васић

05. 03. 2025. у 07:00

Пециво од тиквица је лагано, укусно јело идеално за доручак, ужину или лагани оброк. Овај једноставан рецепт је одличан начин да уживате уз минималан напор у хранљивом, а уједно укусном јелу.

ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 тиквица
  • 1 кашичица соли
  • 30 г овсених пахуљица
  • 100 г ренданог сира (чедар, моцарела или по жељи)
  • 2 јаја
  • Црни бибер
  • Млади лук (опционо, сецкани)

Припрема:

Нарежите тиквице на танке колутове. Поспите сољу и оставите 10 минута да извуче вишак влаге. Осушите тиквице папирним убрусом. У великој посуди помешајте тиквице, овсене пахуљице, рендани сир и јаја. Зачините црним бибером и добро промешајте. По жељи умешајте сецкани млади лук за додатну арому.

Загрејте рерну на 180°Ц. Пребаците смесу у подмазан плех или поспите смесу преко папира за печење. Пеците 20 минута, или док не порумени. Пустите да се мало охлади пре сервирања. Уживајте у топлом доручку или на собној температури, уз свежу салату. Можете послужите са кашичицом павлаке или јогурта.

Такође ово може бити поред укусног доручка и прилог уз ручак, као што је печена пилетина или риба.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ДРАМА У ХОТЕЛУ КРИСТИЈАНА РОНАЛДА: Избио пожар, гости бежали главом без обзира (ВИДЕО)