ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана
Пециво од тиквица је лагано, укусно јело идеално за доручак, ужину или лагани оброк. Овај једноставан рецепт је одличан начин да уживате уз минималан напор у хранљивом, а уједно укусном јелу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 тиквица
- 1 кашичица соли
- 30 г овсених пахуљица
- 100 г ренданог сира (чедар, моцарела или по жељи)
- 2 јаја
- Црни бибер
- Млади лук (опционо, сецкани)
Припрема:
Нарежите тиквице на танке колутове. Поспите сољу и оставите 10 минута да извуче вишак влаге. Осушите тиквице папирним убрусом. У великој посуди помешајте тиквице, овсене пахуљице, рендани сир и јаја. Зачините црним бибером и добро промешајте. По жељи умешајте сецкани млади лук за додатну арому.
Загрејте рерну на 180°Ц. Пребаците смесу у подмазан плех или поспите смесу преко папира за печење. Пеците 20 минута, или док не порумени. Пустите да се мало охлади пре сервирања. Уживајте у топлом доручку или на собној температури, уз свежу салату. Можете послужите са кашичицом павлаке или јогурта.
Такође ово може бити поред укусног доручка и прилог уз ручак, као што је печена пилетина или риба.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗА ДОРУЧАК ПРОБАЈТЕ НОРВЕШКЕ УШТИПКЕ: Праве се муњевитом брзином, од само 5 састојака
28. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ СА МАСЛИНАМА: Сваки залогај је право уживање
15. 02. 2025. у 07:00Jована Васић

ХОР ЋЕ ПЕВАТИ НА САХРАНИ: Овако ће Саша Поповић бити испраћен на вечни починак, опело ће служити више свештеника
КРЕАТИВНИ директор "Гранда" Саша Поповић преминуо је 1. мата у болници у Паризу, а у четвртак ће бити сахрањен на Бежанијском гробљу и његови најмилији ће га испратити уз хор.
04. 03. 2025. у 17:37

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

ПРЕМИНУО ПЕВАЧ БОРА БОЈИЋ: Био је власник чувеног свадбарског хита и солиста Радио Београда
НАРОДНА музика је остала без још једног великог мајстора. 4. марта 2025. године.
05. 03. 2025. у 19:04
Коментари (0)