АЈВАР ПИТА: Рецепт коме ћете се често враћати

Јована Васић

09. 03. 2025. у 07:00

Пита са ајваром може бити послужена и хладна и топла, за доручак или вечеру.

АЈВАР ПИТА: Рецепт коме ћете се често враћати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 12 кора
  • 15 пуних кашика ајвара
  • 300 г сира
  • 3 јајета
  • 1/2 чаше павлаке
  • 300 г шампињона
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • сусам и ланено семе за посипање

Припрема:

Коре поделите у три групе, по четири коре, за три ролата. Шампињоне издинстајте док не испари сок. Помешајте јаја, сир, павлаку, прашак за пециво и со. Једну кору мало попрскајте уљем, па на њу ставите другу кору. На другу кору ставите пет пуних кашика ајвара, размажите па ставите трећу кору. На њу додајте трећину фила са сиром па ставите четврту кору. На њу ставите трећину шампињона и све умотајте у ролат. Поновите све и са остатком кора. Ролате (три) ставите у подмазан плех, премажите сваки ролат остатком смесе од сира и поспите сусамом и ланеним семеном. Ставите у загрејану рерну и пеците док не порумени.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

СВИ МЕ ПИТАЈУ КАКО СЕ ЗОВАМ САЊА И НОСИМ ХИЏАБ Никад не каже да је променила веру, иако је рођена у православној породици

"СВИ МЕ ПИТАЈУ КАКО СЕ ЗОВАМ САЊА И НОСИМ ХИЏАБ" Никад не каже да је променила веру, иако је рођена у православној породици

САЊА Домуз Садиковић са поносом носи хиџаб, сматрајући га својом испуњеном обавезом. Ислам је, како каже, прихватила јер се у њему пронашла, не сматрајући да је променила веру, већ да је тек тада стекла своју прву истинску духовну припадност.

09. 03. 2025. у 10:41

Коментари (0)

ХОЛАНЂАНИН ИЗБАЦИО НОВАКА ЂОКОВИЋА: Ове што је написао на камери, све говори (ФОТО)