ПЕЦИВО КОЈЕ УСПЕВА СВИМА: Штапићи од сира и белог лука

Новости онлине

19. 03. 2025. у 07:00

За сласни доручак многи мисле да је потребно време. Међутим, то не мора да значи. Рецепт за штапиће са сиром и белим луком направљеним од теста за пицу увек ће вам бити први избор када желите да почастите себе и укућане.

ПЕЦИВО КОЈЕ УСПЕВА СВИМА: Штапићи од сира и белог лука

Foto: Shutterstock

Састојци:

за тесто:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 400 г брашна
  • 1 кашичица соли
  • пола коцке квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 1 шоља млаке воде

за намаз:

  • мало бибера
  • 3 чена белог лука
  • 1 кашика крем-сира
  • 1 кашика сувог зачина
  • 2 кашике путера
  • 2 кашике першуна
  • 1 шоља рендане моцареле
  • пола шоље пармезана
  • мало соли

Припрема:

У чинију сипајте топлу воду и убаците квасац, па промешајте и оставите 10 минута да се то активира. После тога убаците све остале састојке за тесто, па када га формирате, пребаците га на радну површину и формирајте лопту. Поделите тесто на два дела и сваки формирајте у лопту. Обе ставите у фрижидер на најмање три сата, па сат и по времена пре него што будете пекли тесто, извадите из фрижидера.

Омекшали путер помешајте са ситно сецканим белим луком и зачинима па добро вишуљком уситните. Плех у ком ћете пећи загрејте мало у рерни, извадите га и развуците тесто по њему па премажите са половином намаза од белог лука и поспите рендане моцарелу и пармезан. Пеците највише 15 минута све док качкаваљи не порумене. Извадите из рерне и све поновите са другом половином теста. По дужини исеците штапиће и умачите у омиљени сос.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ: Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)

РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.

17. 04. 2025. у 15:25

Коментари (0)

ЧУВАЈМО ПРИРОДУ: Наслеђе за будуће генерације