БРЗО СЕ СПРЕМА, САВРШЕН ЈЕ ДОРУЧАК: Најједноставнија домаћа пита са зељем, укусније нешто нисте пробали

Новости онлине

06. 04. 2025. у 07:00

Посна, а сласна и заситна, нема бољег доручка.

БРЗО СЕ СПРЕМА, САВРШЕН ЈЕ ДОРУЧАК: Најједноставнија домаћа пита са зељем, укусније нешто нисте пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г свежег зеља
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 240 г брашна
  • 240 мл воде
  • 1 кашика сирћета
  • со и бибер по укусу
  • мешавина сувих зачина по укусу
  • 8 кора за питу

Припрема:

У великом тигању са мало воде продинстајте црни и бели лук, док не постане стакласт. Додајте сецкано зеље и пржите неколико минута, све док не омекша. Затим, посолите и побиберите. Зачините. У засебној посуди помешајте брашно воду и сирће, да не буде грудвица. Једну кору за питу ставите на дно плеха за печење обложеног пек папиром. Премажите је смесом од брашна, а преко ње ставите део смесе са зељем. Поступак понављајте све док не утрошите сав материјал. Последњу кору премажите смесом од брашна, па преклопите ивице. Затим, питу премажите остатком смесе од брашна. Пеците питу око 35 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Пријатно!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЉУБИТЕЉИ ТЕНИСА У ШОКУ: Јаник Синер, који не може да игра због допинга, покренуо фондацију да и други постану светски број 1