ЦАРСКА ПИТА: Најједноставнија, а најукуснија, омиљена на свим трпезама
Царска пита је идеалан избор за јутарњи оброк, једноставна за припрему, хранљива и савршена за све узрасте. Овај брзи рецепт са кукурузним брашном и богатством сира, шунке и поврћа одушевиће целу породицу!

Фото Јутјуб/Принтскрин
Састојци:
- 4 јаја
- 1 чаша јогурта или киселог млека
- 1/2 чаше уља
- 2 чаше од јогурта кукурузног брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 150 г пуномасног сира
- 150 г качкаваља
- 150 г шунке
- 4-5 киселих краставчића
- 2 црвене киселе паприке
- со по укусу
Припрема:
Умутите јаја са миксером, а затим додајте кисело млеко или јогурт, кукурузно брашно, прашак за пециво, мало соли, сир и остале састојке које сте претходно ситно исецкали. Све добро измешајте варјачом и сипајте смесу у подмазан плех. Печите на 200 степени док не порумени. Да бисте били сигурни да је пита печена, пробајте чачкалицом. Ако на чачкалици нема остатака теста, пита је готова. Оставите да се мало прохлади, па је исеците на коцке и послужите. Пријатно!
(dnevnik)
Препоручујемо

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора
15. 03. 2025. у 07:00

ПИТА СА СИРОМ И ШУНКОМ ИЗ ТИГАЊА: Спрема се очас посла, а ужива у сваком залогају
14. 03. 2025. у 07:00

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику
08. 03. 2025. у 12:30Јована Васић

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)