СЛАНИ РОЛАТ СА СИРОМ И ГРИЗОМ: Рецепт за домаће пециво који мора да има свака кућа
Ако имате при руци паковање кора за питу, нећете одолети и направићете сласни домаћи ролат са сиром и гризом чим прочитате рецепт.

Foto: Shutterstock
Уз хладан јогурт је једноставно неодољив, а данима ће бити и сочан и свеж, па ћете дуго моћи да уживате у њему... наравно, ако одолите да га не поједете одмах.
Састојци:
- 1 паковање танких кора за питу
- 4 јајета
- 1 чаша јогурта
- 1 чаша уља
- 1 чаша гриза
- 1 кесица прашка за пециво
- 350 г сира
- со по укусу
- 20 г сусама
- 20 г ланеног семена
Припрема:
Умутите јаја, па им додајте соли у складу с тим колико је слан сир.
Постепено додајте јогурт, па одмах и гриз, затим уље и прашак за пециво и сједините.
Поделите смесу на два једнака дела, а поделите и паковање кора.
Ставите кору, намажите филом, па тако све док не потрошите ту половину кора. На последњу ставите фил, размажите, па поспите половину припремљеног сира.
Уролајте у чврст ролат и ставите у плех обложен пек-папиром.
Исто поновите с другом половином састојака, за други ролат.
Премажите ролат остатком смесе од јаја и гриза, па поспите сусамом и семенкама лана.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не добију бакарну боју.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
20. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)