СЛАНИ РОЛАТ СА СИРОМ И ГРИЗОМ: Рецепт за домаће пециво који мора да има свака кућа

Новости онлине

11. 04. 2025. у 07:00

Ако имате при руци паковање кора за питу, нећете одолети и направићете сласни домаћи ролат са сиром и гризом чим прочитате рецепт.

СЛАНИ РОЛАТ СА СИРОМ И ГРИЗОМ: Рецепт за домаће пециво који мора да има свака кућа

Foto: Shutterstock

Уз хладан јогурт је једноставно неодољив, а данима ће бити и сочан и свеж, па ћете дуго моћи да уживате у њему... наравно, ако одолите да га не поједете одмах.

Састојци:

  • 1 паковање танких кора за питу
  • 4 јајета
  • 1 чаша јогурта
  • 1 чаша уља
  • 1 чаша гриза
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 350 г сира
  • со по укусу
  • 20 г сусама
  • 20 г ланеног семена

Припрема:

Умутите јаја, па им додајте соли у складу с тим колико је слан сир.
Постепено додајте јогурт, па одмах и гриз, затим уље и прашак за пециво и сједините.
Поделите смесу на два једнака дела, а поделите и паковање кора.
Ставите кору, намажите филом, па тако све док не потрошите ту половину кора. На последњу ставите фил, размажите, па поспите половину припремљеног сира.
Уролајте у чврст ролат и ставите у плех обложен пек-папиром.
Исто поновите с другом половином састојака, за други ролат.
Премажите ролат остатком смесе од јаја и гриза, па поспите сусамом и семенкама лана.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не добију бакарну боју.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ УВЕЛИ ДАН РУСА! Чудо невиђено: Вашингтон установио нови празник - наређено да га сви поштују!