СЛАНИ РОЛАТ СА СИРОМ И ГРИЗОМ: Рецепт за домаће пециво који мора да има свака кућа
Ако имате при руци паковање кора за питу, нећете одолети и направићете сласни домаћи ролат са сиром и гризом чим прочитате рецепт.
Foto: Shutterstock
Уз хладан јогурт је једноставно неодољив, а данима ће бити и сочан и свеж, па ћете дуго моћи да уживате у њему... наравно, ако одолите да га не поједете одмах.
Састојци:
- 1 паковање танких кора за питу
- 4 јајета
- 1 чаша јогурта
- 1 чаша уља
- 1 чаша гриза
- 1 кесица прашка за пециво
- 350 г сира
- со по укусу
- 20 г сусама
- 20 г ланеног семена
Припрема:
Умутите јаја, па им додајте соли у складу с тим колико је слан сир.
Постепено додајте јогурт, па одмах и гриз, затим уље и прашак за пециво и сједините.
Поделите смесу на два једнака дела, а поделите и паковање кора.
Ставите кору, намажите филом, па тако све док не потрошите ту половину кора. На последњу ставите фил, размажите, па поспите половину припремљеног сира.
Уролајте у чврст ролат и ставите у плех обложен пек-папиром.
Исто поновите с другом половином састојака, за други ролат.
Премажите ролат остатком смесе од јаја и гриза, па поспите сусамом и семенкама лана.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не добију бакарну боју.
(glossy)
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
20. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)