ПУЖИЋИ СА МАКОМ: Мирисно пециво мекано као душа, које супер иде уз кафу
Сочни и слатки, нестаће са стола одмах.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 мл млека
- 1 коцкица квасца
- 3 кашике шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 прстохват соли
- 4 кашике уља
- 1 јаје
- око 500 г брашна
- 1 лимун - рендана корица
За надев:
- 250 г млевеног мака
- 1 дл млека
- 150 г шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 лимун - рендана корица
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Размрвљени квасац ставите у млако млеко, па додајте шећер и промешајте, ставите јаје, уље, ванилин шећер, со и рендану лимунову кору. Добро промешајте па полако додајте брашно и замесите глатко тесто. Поделите га у две јуфке и пустите да удвостручи запремину. За то време правите надев. Млеку додајте шећер и ванилин шећер, загревајте уз мешање док се шећер не истопи, а млеко не буде топло. Рендану лимунову кору додајте маку, па прелијте млеком и промешајте. Тесто растањите на дебљину од 1 цм, па премажите половином надева, уролајте и сеците на дебљину 2 цм. Поступак поновите и са другом јуфком и половином надева. Наређајте у плех обложен папиром за печење. Пеците пужиће око 15 до 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас
26. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)