ПУЖИЋИ СА МАКОМ: Мирисно пециво мекано као душа, које супер иде уз кафу

Новости онлине

22. 04. 2025. у 07:00

Сочни и слатки, нестаће са стола одмах.

ПУЖИЋИ СА МАКОМ: Мирисно пециво мекано као душа, које супер иде уз кафу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 мл млека
  • 1 коцкица квасца
  • 3 кашике шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 прстохват соли
  • 4 кашике уља
  • 1 јаје
  • око 500 г брашна
  • 1 лимун - рендана корица

За надев:

  • 250 г млевеног мака
  • 1 дл млека
  • 150 г шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 лимун - рендана корица

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Размрвљени квасац ставите у млако млеко, па додајте шећер и промешајте, ставите јаје, уље, ванилин шећер, со и рендану лимунову кору. Добро промешајте па полако додајте брашно и замесите глатко тесто. Поделите га у две јуфке и пустите да удвостручи запремину. За то време правите надев. Млеку додајте шећер и ванилин шећер, загревајте уз мешање док се шећер не истопи, а млеко не буде топло. Рендану лимунову кору додајте маку, па прелијте млеком и промешајте. Тесто растањите на дебљину од 1 цм, па премажите половином надева, уролајте и сеците на дебљину 2 цм. Поступак поновите и са другом јуфком и половином надева. Наређајте у плех обложен папиром за печење. Пеците пужиће око 15 до 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ФОЛКЕР ХИТНО ХОСПИТАЛИЗОВАН: Слошило му се синоћ на наступу - још је у болници