ЛИСНАТЕ РОЛНИЦЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Хрскаве, пуњене и готове за 20 минута
Пуњене ролнице од лиснатог теста са спанаћем и сиром су савршене за укусну ужину или предјело. Брзо се праве и фантастично изгледају на столу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Лиснато тесто 1 паковање
- Спанаћ 300 г
- Фета сир 200 г
- Крем сир 100 г
- Бели лук 1 чен
- Со и бибер по укусу
- 1 Јаје
- Сусам или црни сусам за посипање (опционално)
Припрема:
У великом тигању, загрејте мало уља на средње јакој ватри. Додајте сецкани бели лук и пржите га док не пусти мирис, око 1 минут. Додајте сецкани спанаћ и пржите док не омекша и вишак течности испари, око 5-7 минута. Склоните са ватре и оставите да се мало охлади. У посуди помешајте благо охлађени спанаћ, фета сир и крем сир. Додајте со и бибер по укусу.
Претходно загрејте рерну на 200°Ц. На благо побрашњављеној површини, разваљајте лиснато тесто у правоугаоник. Распоредите пуњење од спанаћа и сира равномерно преко теста, остављајући око 1 цм слободно на ивицама. Пажљиво заролајте тесто почевши од једне краће стране, стискајући док ролате да бисте добили чврсти ролат.Ножем исеците ролат на комаде дебљине око 3 цм.
Посложите комаде ролата на плех обложен папиром за печење. Премажите сваку ролну размућеним јајем и поспите сусамом или црним сусамом по жељи. Пеците у претходно загрејаној рерни око 20-25 минута или док ролати не постану златни и хрскави.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУЖИЋИ СА МАКОМ: Мирисно пециво мекано као душа, које супер иде уз кафу
22. 04. 2025. у 07:00

СКОНСИ: Феноменалне и слатке погачице са чоколадом распаметиће све
09. 04. 2025. у 16:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)