БАШ КАО БАКИНА: Старинска пита са месом

Бојана Јовановић

04. 07. 2025. у 07:20

Рецепт који се преносио генерацијама, са колена на колено, за укусну питу коју воли и старо и младо.

БАШ КАО БАКИНА: Старинска пита са месом

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 500 г брашна

- 200 г масти

- мало соли

- мало топле вода

- 300 г млевеног меса

- главица лука

- бибер

- лан, за посипање

Замесите тесто од брашна, масти, мало топле воде и соли па га танко развуците у коре. Ситно исецкајте лук па га, на врућем уљу, издинстајте. Затим додајте месо и зачине (мало лана оставите за посипање). Тако добијеном смесом филујте коре, умотајте их у ролне и пеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, 30–40 минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТ, СЛОВЕНАЦ И ИТАЛИЈАН ТУКЛИ СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ево ко су страни држављани ухапшени у насилним блокадерским протестима

ХРВАТ, СЛОВЕНАЦ И ИТАЛИЈАН ТУКЛИ СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ево ко су страни држављани ухапшени у насилним блокадерским протестима

МИНИСТАР унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је током синоћњих протеста повређено 75 полицајаца, а приведено 114 лица од којих 3 страна држављанина.

15. 08. 2025. у 12:21

ТРАМП У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ: Велики пех пред састанак са Путином на Аљасци

ТРАМП У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ: Велики пех пред састанак са Путином на Аљасци

ПРЕДСТОЈЕЋИ састанак између председника САД Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина у петак на Аљасци долази у време када у америчкој администрацији готово да нема искусних стручњака за Русију, пише Фајненшел тајмс.

13. 08. 2025. у 11:24

ЦИФРА - БОЛИ ГЛАВА: Колику пензију прима Берчек? Сваког месеца на рачун му лежу ДВЕ СУМЕ

ЦИФРА - БОЛИ ГЛАВА: Колику пензију прима Берчек? Сваког месеца на рачун му лежу ДВЕ СУМЕ

МНОГИ кажу да је Александар Берчек један од највећих глумаца на овим просторима, а он је свој таленат доказивао идући из улоге у улогу, и изнова показујући чари свог глумачког умећа.

15. 08. 2025. у 13:20

Коментари (0)