НЕОБИЧНЕ БРУСКЕТЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ: Кад се помеша италијанска и српска кухиња (РЕЦЕПТ)
Када пожелите да на брзину припремите нешто укусно, а другачије, ове брускете су прави избор. Комбинација шунке, павлаке, мајонеза, шећерца и свежег парадајза уједначена је и укусна, а арома оригана даје посебну завршницу. Идеалне су за предјело, ужину или вечеру у друштву. Брзо се праве, а још брже нестају са стола!
ФОТО: Novosti
Брускете са павлаком, шунком и парадајзом
Састојци (за 4 особе):
1 багет или 8 парчића хлеба за тост
1/2 шоље шећерца (кукуруза, из конзерве или куваног)
3 кашике киселе павлаке
2 кашике мајонеза
150 г шунке, ситно сецкане
1 свеж парадајз, сецкан на коцкице
прстохват сувог оригана
со и бибер по укусу
маслиново уље (опционо)
Припрема:
У чинији измешајте шећерац, павлаку, мајонез, шунку и парадајз. Зачините сољу, бибером и ориганом.
По жељи, додајте неколико капи маслиновог уља.
Смесу нанесите на парчиће хлеба.
Пеците у рерни на 180°C око 5–7 минута, док се благо не запеку.
Послужите топло или хладно – одличне су у свакој варијанти.
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)