НЕОБИЧНЕ БРУСКЕТЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ: Кад се помеша италијанска и српска кухиња (РЕЦЕПТ)
Када пожелите да на брзину припремите нешто укусно, а другачије, ове брускете су прави избор. Комбинација шунке, павлаке, мајонеза, шећерца и свежег парадајза уједначена је и укусна, а арома оригана даје посебну завршницу. Идеалне су за предјело, ужину или вечеру у друштву. Брзо се праве, а још брже нестају са стола!
ФОТО: Novosti
Брускете са павлаком, шунком и парадајзом
Састојци (за 4 особе):
1 багет или 8 парчића хлеба за тост
1/2 шоље шећерца (кукуруза, из конзерве или куваног)
3 кашике киселе павлаке
2 кашике мајонеза
150 г шунке, ситно сецкане
1 свеж парадајз, сецкан на коцкице
прстохват сувог оригана
со и бибер по укусу
маслиново уље (опционо)
Припрема:
У чинији измешајте шећерац, павлаку, мајонез, шунку и парадајз. Зачините сољу, бибером и ориганом.
По жељи, додајте неколико капи маслиновог уља.
Смесу нанесите на парчиће хлеба.
Пеците у рерни на 180°C око 5–7 минута, док се благо не запеку.
Послужите топло или хладно – одличне су у свакој варијанти.
Препоручујемо
РОЛ БАКЛАВА СА МАЛИНАМА И ПЛАЗМОМ: Рецепт за савршену посластицу
19. 11. 2025. у 22:21
ПОСНА ШАРЕНА САЛАТА: Рецепт за салату која буди апетит и за посне дане
19. 11. 2025. у 21:28
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)