ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СИРА И ЗАЧИНСКОГ БИЉА: Рецепт за пљескавице без меса
Ово је једно од оних јела која увек одушевљавају – хрскаве споља, мекане изнутра. Арома свежег зачинског биља у комбинацији са сиром чини их неодољивим. Савршене као ужина, додатак супи или лагана вечера.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 300 гр моцарела сира (ренданог)
- 150 гр жутог сира (нпр. гауда, чедар, ренданог)
- 2 јајета
- 3 кашике универзалног брашна
- 1 кашика павлаке са 18% садржајем масти
- 3 кашике сецканог першуна или мирођије
- 1 чен белог лука
- со и бибер по укусу
Припрема:
Смеса сира – У чинији помешајте оба сира, додајте јаја, брашно, павлаку, бели лук и сецкано зачинско биље. Додајте со и бибер. Смеса треба да буде густа и благо лепљива. Влажним рукама обликујте мале пљескавице. Ставите их на плех обложен папиром за печење и пеците на 200°C 15–18 минута, док не порумене.
Сервирање – Служити вруће, посуто свежим зачинским биљем. Одлично се слажу са белим луком, јогуртом или парадајз сосом.
Пријатно!

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)