КРОФНЕ СА СИРОМ И ШЕЋЕРОМ У ПРАХУ: Рецепт за мирисне крофне
Када се у кући рашири мирис ваниле и прженог теста, зна се да настаје нешто посебно. Ове крофне са свежим сиром су хрскаве споља, а нежне и ваздушасте изнутра. Спремне за свега неколико минута, уз обилан слој шећера у праху, савршене су за тренутке када пожелите брзу, домаћу посластицу.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 250 гр полумасног свежег сира
- 2 јаја
- 3 кашике шећера
- 1 кашичица ванилин шећера
- 1 шоља универзалног брашна (око 150 г)
- 1 кашичица прашка за пециво
- прстохват соли
- уље за пржење
- шећер у праху за посипање
Припрема
У чинији изгњечите свежи сир, додајте јаја, шећер и ванилин шећер и мешајте док не добијете глатку смесу. Додајте просејано брашно, прашак за пециво и прстохват соли. Мешајте док се не формира густа смеса. Загрејте уље у дубљој шерпи на 170–180 °C. Кашиком узимајте делове теста и пажљиво их спуштајте у вруће уље. Пржите у порцијама док крофне не порумене, окрећући их да се равномерно испрже. Вадите на папирни убрус да се оцеди вишак уља. Док су још топле, обилно поспите шећером у праху и одмах послужите.
Птијатно!
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)