ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА И ЖУТИМ СИРОМ: Здрава и сочна
Ова проја је мекана, мирисна и богата поврћем – савршена за ручак, ужину или као лагана вечера. Комбинација тиквица, шаргарепе и сира чини је сочном, а зачини додају благу арому која ће одушевити све укућане у породици.
 
                                                                                    ФОТО: Novosti
Састојци:
- 1 кг тиквица
- 200 гр жутог сира, ренданог
- 1 шаргарепа, рендана
- 1 главица црног лука, ситно исецкана
- 3 јаја
- ½ шоље презли
- 1 чење белог лука, исцеђено
- 1 кашичица соли
- ½ кашичице бибера
- 1 кашичица сушеног оригана или тимијана
Припрема
Изрендајте тиквице, зачините сољу и оставите 15 минута да пусте сок. Добро исцедите вишак течности. Додајте изрендану шаргарепу, сир, црни лук, бели лук, јаја, презле и зачине. Добро промешајте да се састојци равномерно сједине. Пребаците смесу у плех за хлеб обложен папиром за печење. Пеците на 180°C око 50 минута, док врх не порумени.Оставите да се прохлади пре сечења. Послужите као лагану проју за ручак, ужину или са салатом уз вечеру.
Пријатно!
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)