ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком
ПРЕУКУСНЕ су, обожаваћете их. Доносимо вам рецепт за кинеске слане палачинке са луком.
Фото Shutterstock
Потребно је:
ЗА ТЕСТО
* 2 шоље брашна
* 3/4 шоље клучале воде
* 1/4 шоље кључале воде
* 2 кашике уља
* прстохват соли
ЗА ФИЛ
* 1 шоља сецканог младог лука (белог и зеленог дела)
* со по укусу
Припрема:
Помешајте брашно и со у чинији. Додајте кључалу воду и мешајте док се не створи грудваста смеса. Додајте хладну воду и уље, а затим умесите тесто на побрашњеној површини док не постане глатко. Оставите тесто да одстоји 30 минута, покривено чистом крпом. Поделите тесто на 4 лопте. Сваку лопту развуците укруг, танко као палачинку. На сваку палачинку равномерно распоредите сецкани млади лук. Увијте сваку палачинку у ролну и затим увијте ролну у спиралу. Сваку спиралу поново развуците у круг. У тигању загрејте уље на средњејакој ватри. Ставите палачинку и пеците с обе стране док не постане златносмеђа и хрскава. Поновите поступак с преосталим палачинкама. По жељи, посолите палачинке додатно након печења. Послужите вруће, исецкане на троуглове, уз сос од соје или неки други прелив по жељи.
(Trpeza)
Препоручујемо
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)