ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком

Novosti online

02. 12. 2023. у 07:00

ПРЕУКУСНЕ су, обожаваћете их. Доносимо вам рецепт за кинеске слане палачинке са луком.

ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком

Фото Shutterstock

Потребно је:

ЗА ТЕСТО

* 2 шоље брашна
* 3/4 шоље клучале воде
* 1/4 шоље кључале воде
* 2 кашике уља
* прстохват соли

ЗА ФИЛ

* 1 шоља сецканог младог лука (белог и зеленог дела)

* 2 кашике уља (за премазивање)
* со по укусу

Припрема:

Помешајте брашно и со у чинији. Додајте кључалу воду и мешајте док се не створи грудваста смеса. Додајте хладну воду и уље, а затим умесите тесто на побрашњеној површини док не постане глатко. Оставите тесто да одстоји 30 минута, покривено чистом крпом. Поделите тесто на 4 лопте. Сваку лопту развуците укруг, танко као палачинку. На сваку палачинку равномерно распоредите сецкани млади лук. Увијте сваку палачинку у ролну и затим увијте ролну у спиралу. Сваку спиралу поново развуците у круг. У тигању загрејте уље на средњејакој ватри. Ставите палачинку и пеците с обе стране док не постане златносмеђа и хрскава. Поновите поступак с преосталим палачинкама. По жељи, посолите палачинке додатно након печења. Послужите вруће, исецкане на троуглове, уз сос од соје или неки други прелив по жељи.

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Cardano привлачи пажњу као алтернатива Bitcoinu  | Појављују се и нови брендови криптовалута