АРОМАТИЧАН ЈЕ, ОЛАКШАВА ВАРЕЊЕ И СМАЊУЈЕ НАДУТОСТ: Благотворни чај од ловора

Novosti online

10. 01. 2024. у 08:00

ЧАЈ од ловора је врло ароматичан и специфичног укуса, а врло је благотворан за дигестивни тракт и што је најважније, смањује надутост.

АРОМАТИЧАН ЈЕ, ОЛАКШАВА ВАРЕЊЕ И СМАЊУЈЕ НАДУТОСТ: Благотворни чај од ловора

Фото Shutterstock

Чај од ловора је врло благотворан за варење и смањује надутост, што значи након богатих празничних трпеза и обилних оброка. Врло једноставно се прави, потребни су вам само листови свежег или сушеног ловоровог листа. Врло користан је и чај од ђумбира те можете њега да напрвите уколико више прија тај укус. Чај од ловоровог листа подразумева мању количину сушеног ловора, јер је интензивнији од свежег ловора. Прочитајте како се прави и испробајте!

Потребно:

* 2 сува или 4 свежа ловорова листа
* 1 шоља воде
* Мед (опционо)

Рецепт за чај од ловора:

Припремите листове ловора и прокувајте их у води:

Можете користити сушене или свеже листове ловора. Измрвите листове пре него што их додате у воду, да бисте ублажили њихов укус. Ако користите свеже ловорове листове, користите их два пута више од осушених. У малој џезви оставите да проври 250 мл воде.

Додајте ловоров лист. Користите отприлике два ловорова листа по 125 мл воде. Додајте ловоров лист у кипућу воду и оставите да одстоји најмање 5 минута. Ово омогућава да се укуси и ароме ловоровог листа пренесу у воду. Покријте лонац да задржите етерична уља.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”