БЕЗ ГРАМА ШЕЋЕРА, СВЕ ПРИРОДНИ САСТОЈЦИ: Здрави крем од урми, тако је укусан да никада нећете помислити да није куповни
УРМЕ су укусне због своје природне сласти, али мало ко зна које добробити носе за здравље.
Ако желите да направите палачинке са здравим кремом, онда направите онај од урми који је сасвим природан, без грама додатог шећера, а толико је укусан да никад нећете ни помислити да није куповни.
Зашто баш крем од урми? Зато што су урме богате хранљивим материјама, имају бројне антиоксиданте, природно су слатке и не садрже додати шећер, обезбеђују здравље органа за варење, штите срце и здравље и регулацију шећера у крви, штите мозак, помажу да се олакша природан порођај.
За тесто:
* 125 г брашна,
* мало соли,
* 1 јаје,
* кашика уља,
* 300 мл млека
За крем:
* 250 г урми очишћених од коштица,
* 100 г сувог грожђа,
* 200 мл млаке воде
Припрема:
Од наведених састојака припремите тесто и испеците палачинке. У мању шерпицу сипајте воду, па додајте урме и суво грожђе. Кад вода проври, кувајте још три минута и склоните с ватре. Кад се смеса мало прохлади, ставите је у блендер и мељите док не добијете густу, глатку смесу. Нафилујте палачинке и послужите их с кришкама ољуштених поморанџи.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)