БРУСКЕТИ СА ПОВРЋЕМ БЕЗ УКЉУЧИВАЊА РЕРНЕ: Лагана вечера која не гоји, а спрема се за 3 минута
РЕЦЕПТ за вечеру, да прсте полижете. После силних празника који су иза нас, потребна нам је и лаганија храна. Наравно, уколико је могуће спремити је без укључивања шпорета, то је још један велики плус.

Фото Shutterstock
Брускети су идеални као лагано предјело или вечера. На препечени хлеб можете ставити било које додатке.
Ова комбинација је прилично дијетална, јер од угљених хидрата иде само хлеб, али кришка препеченог, што је неупоредиво мање калорично од обичног хлеба, свежег.
Састојци:
* 2 парадајза
* 100г моцареле
* 100г црних маслина
* 1 чен белог лука
* со, бибер, оригано
* босиљак • масиново уље
* багет или хлеб по жељи
Припрема:
Хлеб исећи на кришке дебљине око 1цм и тостирати у тосту или благо пропржити на маслиновом уљу. У чинији сјединити сецкан парадајз, моцарелу, маслине, со, бибер, оригано, босиљак и мало маслиновог уља. Када је хлеб готов, ченом белог лука прећи преко површине кришке, како би бели лук оставио суптилну ноту свог укуса. Кашиком ставити додатке на хлеб. Сервирати на тањиру и прелити са мало маслиновог уља.
* Додатни савет:
Уколико користите багет, сеците кришке под углом, како би површина на коју стављате додатке била већа. Пазите да парчићи не буду претанки, како би могли да издрже све додатке без ломљења и савијања. Бели лук, којим сте прешли преко површине хлеба, можете исецкати и додати у смесу.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)