ДОРУЧАК У КОМЕ ЋЕТЕ ДА УЖИВАТЕ: Гранола - здрава, лагана
АКО сте у недоумици шта да направите за доручак, гранола је увек добар избор. Здрава, прави се лако, а преукусна. Ако не конзумирате шећере, можете да њих и мед замените заслађивачем по укусу.
Потребно:
* 3 шоље овсених пахуљица
* 1 шоља исецканих орашастих плодова по избору
* 3 кашике смеђег шећера
* 3/4 кашичице млевеног цимета
* 1/2 кашичице млевеног ђумбира
* 1/4 кашичице соли
* 1/3 шоље меда
* 2 кашике уља
* 1 шоља сувог воћа по избору
Припрема:
Прво загрејте рерну на 150 степени. Пек-папиром обложите плех. Онда у великој посуди помешајте пахуљице, орашасте плодове, шећер, цимет, ђумбир и со. Затим загрејте мед у уље у шерпи на средњој температури док не постане глатко. Преко пахуљица прелијте мед и уље и све добро промешајте. Све сипајте у плех обложен пек-папиром. Пеците око 40 минута с тим да промешате на сваких 10 минута. Готово је када добије златну боју. На крају, извадите из рерне и промешајте. Оставите да се охлади, па у то додајте суво воће.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТРАМП ЋЕ БИТИ БЕСАН: Нова велика одлука Бајдена само пет дана пре краја мандата
ОДЛАЗЕЋИ амерички председник Џо Бајден одлучио је да ублажи санкције Куби, неколико дана пре него што новоизабрани председник Доналд Трамп ступи на дужност, у низу корака за које се очекује да ће довести до ослобађања политичких затвореника у Хавани.
15. 01. 2025. у 07:31
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)