ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
ТРАДИЦИОНАЛНИ индијски хлеб, једноставан, укусан и хрскав, пече се оригинално у тандори рерни, али подједнако може да буде укусан и ако га спремите у тигању.
Додајте га као прилог неком јелу или конзумирајте самостално, свакако је неодољив.
Потребно:
* 280 г брашна
* 1 мала кашичица прашка за пециво (5 г)
* 1 мала кашика соли (6 г)
* 50 г јогурта
* 170 мл млаке воде
* уље за премазивање
Припрема:
Од свих састојака умесите тесто па оставите један сат покривено на собној температури да мирује. Тесто изручите на мало брашна и поделите га на шест једнаких делова. Потом развијте величине мањег тањира, премажите их са уљем са обе стране и пржите у тигању.
Не сипајте уље у тигањ. Пеците по 1-2 минута на средњој ватри са обе стране. Врућ хлеб умотајте у крпу.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСПЛОЗИЈЕ ATACMS РАКЕТА ОДЈЕКУЈУ РУСИЈОМ: Украјински дронови запалили фабрике, блокирали летове (ВИДЕО)
У НАПАДУ украјинских дронова на Русију током ноћи запалио се резервоар за гас у Казању у Републици Татарстан и дошло је до проблема у водоснабдевању у граду Енгелс у Саратовској области, а није било повређених, саопштили су званичници.
14. 01. 2025. у 09:17
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)