ВЕЧЕРА КАО У РЕСТОРАНУ: Палента са печуркама
УЗ ово јело имаћете осећај да сте у скупом ресторану, па је зато предлог за романтичну вечеру код куће.

Фото Shutterstock
Састојци:
* вргањи, 300 г
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 1 чен
* ловор, 2 листа
* со, по укусу
* бибер, 1 кашичица
* црвено вино,100 мл
* першун, 1/2 везице
* тимијан, 1/2 кашичице
* путер, 50 г
ЗА ПАЛЕНТУ:
* палента, 1 шоља
* вода, 2 шоље
* супа, 2 шоље
* со, по укусу
* качкаваљ, рендани, 1/2 шоље
* путер, 70 г
Припрема:
- Исецкајте црни и бели лук и динстајте га кратко на мало уља са ловоровим листом и тимијаном. Додајте печурке исечене на крупније комаде и мешајте око 15 минута, док не испари сок који печурке пусте. Посолите и обилно побиберите, па налијте вином. Оставите да крчка и када испари алкохол, склоните са ватре и умешајте путер и сецкани першун. Скувајте паленту и сервирајте.
(Super recepti/Žena)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)