ПРАВИ СЕ ЗАЧАС И ПРЕУКУСНА ЈЕ, ЈЕДЕТЕ, А МРШАВИТЕ: Вечера која топи сало, убрзава метаболизам и даје енергију
РЕЦЕПТ за вечеру која топи сало морате пробати, јер доноси бројне бенефите вашем телу. Према мишљењу бројних нутрициониста вечера би требало да буде лаган оброк, али испуњен хранљивим материјама које нам убрзавају метаболизам.
Ево једноставног рецепта за чиа пудинг који доноси вашем телу бројне благодети! Са друге стране, уз њега ћете врло лако сачувати витку линију или истрајати у борби са вишком килограма, јер је укус феноменалан!
Главни састојак овог оброка са којим завршавате дан су чиа семенке, које често називају "superfood". Наиме, чиа семенке су ситне црне, беле и тамносмеђе семенке које потичу од биљке Salviahispanica, која је врста менте.
Чиа семенке су добре за наш организам јер обилују:
* омега-3 и омега-6 масним киселинама,
* влакнима,
* антиоксидансима,
* протеинима,
* али и манганом,
* магнезијумом,
* фосфором,
* калцијумом.
Састојци:
* 4 кашике семенки чије
* 2 банане
* 250 мл воде
* 250 мл млека
* кашика меда
* мало цимета
Припрема:
Банане згњечите виљушком и помешајте са свим састојцима. Добијену смесу одложите у фрижидер. Чија семенке ће потом учинити своје и "згуснути" овај пудинг, а укус ће вас одушевити!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГОТОВЕ ЗАЧАС А НЕСТАЋЕ СА СТОЛА ОДМАХ: Неодољиве млечне куглице, топе се у устима
17. 02. 2024. у 20:17
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)