РЕШАВАМО НЕДОУМИЦУ: Да ли да користите оштро или глатко брашно за припрему јела?
ЕВО како да знате када се користи које брашно или примените следећи трик. Уз њега ће вам проверено бити савршено јело.

Фото Shutterstock
Оштро или глатко брашно?
Постоје минималне разлике између ове две врсте брашна, које ипак могу доста да утичу на јело које правите, и његов укус. Оштро брашно је грубље структуре јер није темељно самлевено, док је глатко брашно финије млевено. Ако нисте сигурни ставите пола оштрог а пола глатког брашна. Са том мером ће сигурно да успе сваки рецепт.

Фото Shutterstock
Када да користите оштро брашно:
* када правите њоке
* када правите колаче од дизаног теста, њоке,
* када похујете
* за принцес крофне
* за еклере
* за згрушњавање јела
* за палачинке
Када да користите глатко брашно:
* када месите хлеб
* за све врсте пецива
* када правите крофне
* за мафине
* за припрему тестенине
(Trpeza)
Препоручујемо

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)
УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.
28. 05. 2025. у 09:45

ОТКРИВЕНА ПОДЗЕМНА СОБА У УКРАЈИНИ: Била затрпана 300 година - чему је служила? (ФОТО)
СКРИВЕНА испод замка у историјском граду Галичу, у западној Украјини, мистериозна соба била је затрпана земљом и отпадом последњих 300 година, а сада је напокон октривена.
02. 06. 2025. у 10:54
Коментари (0)