РЕШАВАМО НЕДОУМИЦУ: Да ли да користите оштро или глатко брашно за припрему јела?

Novosti online

10. 03. 2024. у 08:30

ЕВО како да знате када се користи које брашно или примените следећи трик. Уз њега ће вам проверено бити савршено јело.

РЕШАВАМО НЕДОУМИЦУ: Да ли да користите оштро или глатко брашно за припрему јела?

Фото Shutterstock

Оштро или глатко брашно?

Постоје минималне разлике између ове две врсте брашна, које ипак могу доста да утичу на јело које правите, и његов укус. Оштро брашно је грубље структуре јер није темељно самлевено, док је глатко брашно финије млевено. Ако нисте сигурни ставите пола оштрог а пола глатког брашна. Са том мером ће сигурно да успе сваки рецепт.

Фото Shutterstock

Када да користите оштро брашно:  

* када правите њоке
* када правите колаче од дизаног теста, њоке,
* када похујете
* за принцес крофне
* за еклере
* за згрушњавање јела
* за палачинке

Када да користите глатко брашно: 

* када месите хлеб
* за све врсте пецива
* када правите крофне
* за мафине
* за припрему тестенине

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

БОРБА ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ: Непоколебљива енергија једнакости међу половима