ПО РЕЦЕПТУ ЂЕНАРА КОНТАЛДА, ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Најбоље тесто за пицу од само 4 састојка

Novosti online

08. 03. 2024. у 17:00

САМО пратите упуство и савршена пица је готова, рецепт чувеног италијанског кувара на Yоутубеу су погледали милиони.

ПО РЕЦЕПТУ ЂЕНАРА КОНТАЛДА, ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Најбоље тесто за пицу од само 4 састојка

Фото Shutterstock

Састојци:

* 500 г оштрог брашна
* 1 кашичица соли
* 7 гр сувог квасца
* 325 мл топле воде
* мало гриза

Припрема:

Размутите квасац у топлој води па оставите да се активира 5 минута.

У једној посуди помешајте брашно и со, па додајте активирани квасац.

Замесите тесто, па га поделите на 4 једнака дела (отприлике око 150 г) и обликујте лоптице.

Посуду поспите гризом, па онда поређајте тесто и покријте крпом.

Оставите на топлом да надође неких 2 сата.

Узмите једну лоптицу и ставите је на побрашњену површину, па песницом притисните 2x.

Рукама мало развуците и тесто је спремно. Притисните прстима око ивице.

Додајте састојке по жељи и пеците.

Фото Shutterstock

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

ПРЕД НАМА ЈЕ СРЕТЕЊЕ: Дан када се срећу прошлост и будућност, зима и пролеће, судбина и слободна воља