ПО РЕЦЕПТУ ЂЕНАРА КОНТАЛДА, ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Најбоље тесто за пицу од само 4 састојка
САМО пратите упуство и савршена пица је готова, рецепт чувеног италијанског кувара на Yоутубеу су погледали милиони.
![ПО РЕЦЕПТУ ЂЕНАРА КОНТАЛДА, ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Најбоље тесто за пицу од само 4 састојка ПО РЕЦЕПТУ ЂЕНАРА КОНТАЛДА, ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Најбоље тесто за пицу од само 4 састојка](/data/images/2024-02-28/457293_shutterstock-494864797_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Састојци:
* 500 г оштрог брашна
* 1 кашичица соли
* 7 гр сувог квасца
* 325 мл топле воде
* мало гриза
Припрема:
Размутите квасац у топлој води па оставите да се активира 5 минута.
У једној посуди помешајте брашно и со, па додајте активирани квасац.
Замесите тесто, па га поделите на 4 једнака дела (отприлике око 150 г) и обликујте лоптице.
Посуду поспите гризом, па онда поређајте тесто и покријте крпом.
Оставите на топлом да надође неких 2 сата.
Узмите једну лоптицу и ставите је на побрашњену површину, па песницом притисните 2x.
Рукама мало развуците и тесто је спремно. Притисните прстима око ивице.
Додајте састојке по жељи и пеците.
![](/data/images/2024-02-28/457295_shutterstock-766640605_iff.jpg?1709136973)
Фото Shutterstock
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО) ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО)
НАКОН серије потреса на Санторинију, море у Измиру и многим другим местима дуж егејске обале повукло се више од 200 метара, објавили су турски медији.
11. 02. 2025. у 14:15
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)