ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
ЦЕПКАНИ свињски врат, па још обложен сосом, просто прсте да полижете.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 1,5 кг свињског врата
* 1 главица црног лука, ситно сецкана
* 4 чена белог лука, ситно сецкана
* 2 шаргарепе, ољуштене и насецкане на колутове
* 1 ловоров лист
* 1 кашичица сувог зачина
* со и бибер по укусу
* 2 шоље пилећег бујона
* 2 кашике маслиновог уља
* 1 кашика брашна
* 1/4 шоље соја соса
* 1/4 шоље меда
Припрема:
У великој шерпи загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте црни и бели лук, те динстајте док не постану стакласти.
Додајте свињски врат у шерпу и пеците са свих страна док не добије лепу златносмеђу боју. Посолите, побиберите, додајте суви зачин и ловоров лист, па сипајте пилећи бујон.
Смањите ватру, покријте и кувајте на лаганој ватри око 2-3 сата или док месо не постане мекано и лако се цепа виљушком.
Извадите месо из течности од печења и оставите да одстоји док припремате сос.
У посебном лонцу отопите маслац, додајте брашно и пржите га док не постане светлосмеђе боје. Постепено додајте течност од печења у лонац с брашном, мешајући како бисте избегли стварање грудвица.
Нека сос проври, па додајте соја сос и мед, па кувајте још неколико минута док се сос не згусне.
Цепкани свињски врат вратите у шерпу с припремљеним сосом и промешајте да се месо обложи сосом.
(Trpeza)

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”
ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.
30. 06. 2025. у 07:38

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

"СЛАГАЛИЦА" ОВО НЕ ПАМТИ: Такмичар од беса полупао тастер
КВИЗ "Слагалица" ретко има несвакидашње ситуације током емитовања, али се необични тренуци дешавају, као и у сваком програму уживо.
29. 06. 2025. у 14:51
Коментари (0)