СЛАСНО ЈЕЛО КОЈЕ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ ДОБРОГ УКУСА: Француски кромпир с луком
ФЕНОМЕНАЛАН ручак одушевиће и оне избирљиве.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 1 кг кромпира
* 100 г путера
* 4 кувана јаја
* 250 г будимске кобасице
* 1 главица црног лука
* 200 мл киселе павлаке
* 100 г ренданог пармезана
* пола кашике брашна
* 3 кашике презли
* со
* бибер
* першун 1 веза
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Кромпир ољуштите и обарите па исеците на колутове.
У плех обложен пек-папиром распоредите половину кромпира, одозго поређајте колутове јаја, кобасицу самлевену у блендеру, сецкан першун и пропржен лук. Прекријте преосталим кромпиром.
У једној посуди помешајте павлаку, брашно, со и бибер и прелијте преко сложеног кромпира. Затим поспите презлама, пармезаном и путером.
Пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Пријатно!
(Trpeza)
Препоручујемо

"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00

ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00

ЕКСПЛОЗИЈЕ ШИРОМ УКРАЈИНЕ: Руси жестоко ударили на Дњепар и Харков, Кијевом завијају сирене (ФОТО/ВИДЕО)
У КИЈЕВУ и низу украјинских региона проглашена је ваздушна претња од удара руских балистичких ракета, саопштено је данас из Ваздухопловних снага украјинске војске. Руси су дроновима силовито ударили на Харков и Дњепар, има мртвих и повређених.
30. 09. 2025. у 18:36

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)