ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална
ДРЖАЋЕ вас дуго ситим.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 200 гр жита
* 200 гр ораха
* 1 кафена кашичица белог лука у праху
* 200 гр сувих шљива
* 800 гр кромпира
* 100 мл парадајз сока
* 200 мл воде
* 1 кашика сувог биљног зачина
* 1 кашика рузмарина
* со
Припрема:
Живо оперите и прокувајте сат времена. Онда га ставите у једну посуду.
Орахе самељите у блендеру па додајте житу и измешајте. Додајте бели лук у праху и со, па све промешајте.
Мало прокувајте суве шљиве па их ситно исецкајте. Кромпир исеците на колутове.
У плех обложен папиром за печење ређајте ред кромпира па преко суве шљиве, па орахе и жито. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал. Завршите са редом кромпира.
Направите прелив од парадајз сока, воде и сувог зачина, па прелијте преко мусаке. Пеците покривено 30 минута и откривено 20-30 минута.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
Препоручујемо

"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
01. 03. 2024. у 15:00

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)