СЛАТКИ ХЛЕБ С КОКОСОМ: Одличан је за доручак или ужину
Рецепт за слатки хлеб који осваја укусом, а можете га конзумирати самог или с намазом по жељи.
Foto: Shoutterstock
Састојци:
- 2,5 шољице брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1 шољица шећера у праху
- 1 кашичица цимета
- 150 г кокоса
- 300 мл млека
- 2 јајета
- 1 ванилин шећер
- 75 г маслаца
Припрема:
1. У просејано брашно додајте прашак за пециво, шећер у праху, цимет и кокос и све састојке добро измешајте.
2. У другу посуду ставите јаја, добро их умутите, додајте млеко и ванилин шећер, па томе лагано додајте суву смесу за хлеб. Добро умутите наставком за тесто, истопите маслац, па и њега на крају додајте у смесу. Важно је да масу добро сједините.
3. Смесу пребаците у подмазан плех за печење.
4. Пеците око сат времена на 180 степени.
(Still)
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на форуму "ГЛОБСЕЦ БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори", да више нема рационалности у међународној политици и да се ускоро спрема велики сукоб.
09. 12. 2025. у 20:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)