ЏЕМ ОД СЛАНИНЕ: Прави деликатес који се лако прави

Новости онлине

22. 04. 2024. у 11:00

Данас не говоримо о слатким џемовима, већ о нечем што се савршено уклапа у причу о послужењу које укључује хрскави хлеб, сир и орашасте плодове.

ЏЕМ ОД СЛАНИНЕ: Прави деликатес који се лако прави

Foto: Shutterstock

Реч је од џему од сланине, а овај необични специјалитет може да се користи у најразноврснијим оброцима и сигурно ће бити звезда сваке трепезе.

Састојци:

  • 450 г сланине
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • пола шоље смеђег шећера
  • пола шоље јабуковог сирћета
  • пола шоље воде
  • со, бибер

Припрема:

Сланину ситно насецкајте, па је пропржите у тигању док се масноћа не истопи, а ивице постану хрскаве. Када је готова пребаците је на тањир обложен убрусом да се оцеди. Две кашике масти која је остала у тигању сачувајте за касније, а остатак проспите. Вратите тигањ на ринглу, па у њему пропржите ситно насецкан лук да се застакли. Додајте ситно насецкан бели лук, па пржите још минут. Додајте зачине по укусу. У посебну чинију сједините шећер, јабуково сирће и воду. Прелијте преко лука, убаците сланину па све кувајте уз често мешање док сва течност не испари, а ви добијете сирупасту лепљиву структуру у тигању. Када се прохлади пребаците га у стаклену теглу и држите у фрижидеру.

(Stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА КОЈУ СУ КРИЛИ ГОДИНАМА?! Кристијано Роналдо и Георгина Родригез су све преверили?