КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КВАСАЦ: Постоје чак 3 варијанте, бољи је од куповног и лако се прави
Квасац је кисело тесто и неопходан је за прављење разног теста и хлеба. Поред куповних, постоје разне домаће верзије које се лако праве.
![КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КВАСАЦ: Постоје чак 3 варијанте, бољи је од куповног и лако се прави КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КВАСАЦ: Постоје чак 3 варијанте, бољи је од куповног и лако се прави](/data/images/2024-05-27/488680_shutterstock-kvasac_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Квасац од воћа
Састојци:
- јабука,
- 750 грама оштрог брашна
- 520 милилитара воде
Припрема:
Прво преполовите јабуку, извадите језгро и изрендајте је. Затим пола килограма брашна помешати са 350 милилитара воде, додати јабуку и све добро затворити у теглу.
Баците половину смесе, а другу половину помешајте у чинији са 250 грама брашна и 170 милилитара воде. Затим смешу треба добро затворити у теглу и оставити неколико дана на собној температури. Када се појаве мехурићи, смеша је спремна.
Првог дана умешати 20 грама брашна и 20 милилитара воде у хомогену смесу, а другог дана умешати још 20 грама брашна и 20 милилитара воде. Смесу добро промешајте два пута током дана. Трећег дана додати још 30 грама брашна и 30 милилитара воде и поново измешати два до три пута у току дана.
Четвртог дана уклоните половину смеше и поновите поступак од трећег дана. Исто треба урадити и пети и шести дан. Коначно, седмог дана, квасац је спреман.
Треба да скувате један кромпир и исцедите га. Затим кромпир треба помешати са једном кашичицом соли и једном кашичицом шећера. Након тога оставите да се смеса охлади и додајте четвртину воде за кување. Оставите смешу да ферментира неколико дана и то је то.
(24sata/hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса](/data/images/2024-05-24/487434_shutterstock-sok-od-koprive_t.jpg?time=1716669616)
СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00
![ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали](/data/images/2024-05-24/487184_shutterstock-pita-od-palacinki-sa-spanacem_t.jpg?time=1716669462)
ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали
26. 05. 2024. у 07:00
![ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије](/data/images/2024-07-16/507480_1_kf.jpg?time=1721133501)
"ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА" Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије
ХРВАТСКА је болесно скупа, пише данашњи Јутарњи лист.
16. 07. 2024. у 13:26
![ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине](/data/images/2023-05-28/356271_tan2023-05-2518515416-3_kf.jpg?time=1721135419)
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине
НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.
16. 07. 2024. у 14:13
![РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: Чекајте, дајте ми ципеле (ФОТО) РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: Чекајте, дајте ми ципеле (ФОТО)](/data/images/2024-07-15/507209_donald-tramp-pokusaj-ubistva-foto-profimedia-3_kf.jpg?time=1721047123)
РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: "Чекајте, дајте ми ципеле" (ФОТО)
"НЕ БИ требало да будем овде, требало би да сам мртав."
15. 07. 2024. у 14:38
Коментари (0)