ТРИК КОЈИ УВЕК "УПАЛИ": Испржите пиринач попут професионалца
Једна од најважнијих ствари код пржења пиринча је то да га пре термичке обраде добро оперете текућом, хладном водом, да бисте са њега уклонили скроб који га чини „лепљивим“.

Фото Shutterstock
Затим га оставите један сат да се оцеди. Тек онда јако загрејте уље па у њему пржите пиринач, уз стално мешање, све док не постане стакласт и потпуно растресит.
Можете му, приликом припреме, додати и мало лимуновог сока, сирћета или белог вина, који такође потпомажу растреситост. Када пиринач постане провидан, односно стакласт, додајте мало посољене воде и крчајте га још неко време на најмањој температури, или га пребаците у плех и запеците у рерни 20-25 минута.
Ако се одлучите за ову другу опцију, када извадите пиринач из рерне покријте га сувом крпом и оставите тако да одстоји 10 минута, па тек онда послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни
05. 07. 2024. у 10:10

ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.
21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)
БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.
21. 02. 2025. у 13:38

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: "То у Београду није могао видети"
БОГДАН Родић, отац Богдане Ражнатовић, једном приликом говорио је о најмлађој ћерки која је данас удата за Вељка Ражнатовића. Богдан је тада навео да је одмах на почетку везе скренуо пажњу Вељку пажњу на то каква је његова Богдана.
22. 02. 2025. у 12:26
Коментари (0)