ТРИК КОЈИ УВЕК "УПАЛИ": Испржите пиринач попут професионалца

Бојана Јовановић

08. 07. 2024. у 13:00

Једна од најважнијих ствари код пржења пиринча је то да га пре термичке обраде добро оперете текућом, хладном водом, да бисте са њега уклонили скроб који га чини „лепљивим“.

ТРИК КОЈИ УВЕК УПАЛИ: Испржите пиринач попут професионалца

Фото Shutterstock

 Затим га оставите један сат да се оцеди. Тек онда јако загрејте уље па у њему пржите пиринач, уз стално мешање, све док не постане стакласт и потпуно растресит.

Можете му, приликом припреме, додати и мало лимуновог сока, сирћета или белог вина, који такође потпомажу растреситост. Када пиринач постане провидан, односно стакласт, додајте мало посољене воде и крчајте га још неко време на најмањој температури, или га пребаците у плех и запеците у рерни 20-25 минута.

Ако се одлучите за ову другу опцију, када извадите пиринач из рерне покријте га сувом крпом и оставите тако да одстоји 10 минута, па тек онда послужите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље

ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.

10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"

РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.

10. 10. 2025. у 14:48

Коментари (0)

НАЈВАЖНИЈИХ 90 МИНУТА ДО САДА: Србија преко Албаније прави велики корак ка пласману на Мундијал