ДА НЕ ОСТАНУ ЛЕПЉИВЕ: Ево како се правилно перу руке после љуштења тиквица
Ништа лепше од младих тиквица. Укусне су, лагане за варење и припрему, брзо се ољуште, али…

Фото Shutterstock
Приликом прања и љуштења ово поврће испушта биљни сок од ког руке остају лепљиве, клизаве, често и прекривене зеленкастом скрамом, и после више покушаја прања сапуном.
Срећом постоји, на први поглед необичан, али делотворан, начин да их одмах успешно оперете од досадног сока.
Потребна вам је кашика путера, мало сунцокретовог уља и соде бикарбоне, детерџент за прање судова и папирни убрус. Најпре утрљајте путер у шаке, баш као што бисте крему за руке. Затим их обришите убрусом и оперите руке сапуном. Уколико је остало још трагова биљног сока на њима, намажите руке уљем, оставите пет минута да упије, уклоните вишак убрусом и оперите их детерџентом за суђе.
Ако вам ова метода звучи сувише интензивно, скините „остатке“ тиквица содом бикарбоном. Поквасите водом руке, па их енергично истрљајте содом и исперите млаком водом. Поновите поступак ако је потребно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)