СЛАСНИ МАНГО НА ТАЊИРУ: Ево како да изаберете и очистите ово егзотично воће
Обожавате манго, али не знате како да одаберете „прави“ а још мање како да га очистите и исечете?
Не брините, ни једно ни друго није тешко, напротив, само треба знати како.
Приликом куповине, да бисте знали да ли је зрео требало би да га благо притиснете и уколико је мекан и лепо мирише – спреман је за јело. Уколико се деси да прст упада у кору или да има браонкасте тачкице по себи, значи да је презрео, па неће имати леп укус, а ако је твр онда је још зелен.
Сад кад сте га „уловили“ ево како да га очистите: прво га добро оперите под млазом воде и посушите. Да бисте лакше руковали плодом, одсеците само мали део са дна. Имајте на уму да је коштица велика и пљосната и да се шири кроз читав централни део. Око ње се налазе две шире, пљоснате стране, у којима се налази највећи део пулпе.
Ножем их паралелно одсеците, а оно пулпе што је остало око коштице покушајте да што више одвојите. Затим на полуткама ножем засеците мрежу, у зависности од тога које величине желите коцкице. Урадите то скроз до коре, али њу немојте пресећи. Затим узмите тај део и рукама га изврните наопачке. Ножем пажљиво склоните коцкице, а ако је манго сасвим зрео, можете то урадити и прстима. Исто то поновите и са другом половином.
Преостале, уске делове манга, очистите тако што ћете само зарезати по ивици, одмах до коре, а затим наставити ножем уз кору, док се унутрашњи део не одвоји. Исецкајте на коцкице и уживајте у феноменалном укусу древне Индије.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОПРЕЗ - МОЖЕ ДА БУДЕ ЛЕГЛО БАКТЕРИЈА: Ево како да правилно одржавате сунђер за судове
18. 07. 2024. у 15:00
ЕФЕКТНО УРЕЂЕЊЕ СТАНА: Украсне саксије и тераријуми, кад машта пусти корене
06. 08. 2024. у 07:15
ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви
05. 08. 2024. у 07:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)