КАКО ДА ЈЕ ПРИПРЕМИТЕ: За савршен укус домаће кафе
Верујемо да свако има неки „свој“ начин на који припрема домаћу кафу, али верујемо и да нико не воли када му она искипи или приликом кувања добије горчији укус од жељеног. А дешава се, и једно и друго.

Фото Shutterstock
За прво је решење једноставно – увек кувајте у џезви већој од оне која вам је потребна, па ћете имати довољно времена да одреагујете и склоните је са рингле када почне пена да се подиже, приликом самог почетка поновног кључања (први пут кад вода проври склоните џезву са ватре, ставите у њу жељену количину кафе, промешајте, па вратите на шпорет да почне да се „диже“ пена).
Дакле, кипљење смо решили, сад још само да се позабавимо нежељеном горчином. Чим пена од кафе почне да се подиже одмах склоните џезву са рингле. У супротном, кафа ће поново прокључати, по други пут, и на тај начин остати без великог дела својих етеричних уља, због чега ће добити додатну горчину.

ТРАМП ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Послао писмо Урсули фон дер Лајен, царине од 30 посто ступају на снагу 1. августа
ЦАРИНЕ од 30 одсто на сву робу која се из Мексика или земаља Европске уније увози у Сједињене Америчке Државе ступиће на снагу 1. августа, саопштио је данас амерички председник Доналд Трамп.
12. 07. 2025. у 14:55

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)