КАКО ДА ЈЕ ПРИПРЕМИТЕ: За савршен укус домаће кафе
Верујемо да свако има неки „свој“ начин на који припрема домаћу кафу, али верујемо и да нико не воли када му она искипи или приликом кувања добије горчији укус од жељеног. А дешава се, и једно и друго.
![КАКО ДА ЈЕ ПРИПРЕМИТЕ: За савршен укус домаће кафе КАКО ДА ЈЕ ПРИПРЕМИТЕ: За савршен укус домаће кафе](/data/images/2024-08-29/521987_shutterstock-250338607_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
За прво је решење једноставно – увек кувајте у џезви већој од оне која вам је потребна, па ћете имати довољно времена да одреагујете и склоните је са рингле када почне пена да се подиже, приликом самог почетка поновног кључања (први пут кад вода проври склоните џезву са ватре, ставите у њу жељену количину кафе, промешајте, па вратите на шпорет да почне да се „диже“ пена).
Дакле, кипљење смо решили, сад још само да се позабавимо нежељеном горчином. Чим пена од кафе почне да се подиже одмах склоните џезву са рингле. У супротном, кафа ће поново прокључати, по други пут, и на тај начин остати без великог дела својих етеричних уља, због чега ће добити додатну горчину.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)