КАКО ДА ЈЕ ПРИПРЕМИТЕ: За савршен укус домаће кафе

Бојана Јовановић

01. 09. 2024. у 11:00

Верујемо да свако има неки „свој“ начин на који припрема домаћу кафу, али верујемо и да нико не воли када му она искипи или приликом кувања добије горчији укус од жељеног. А дешава се, и једно и друго.

КАКО ДА ЈЕ ПРИПРЕМИТЕ: За савршен укус домаће кафе

Фото Shutterstock

За прво је решење једноставно – увек кувајте у џезви већој од оне која вам је потребна, па ћете имати довољно времена да одреагујете и склоните је са рингле када почне пена да се подиже, приликом самог почетка поновног кључања (први пут кад вода проври склоните џезву са ватре, ставите у њу жељену количину кафе, промешајте, па вратите на шпорет да почне да се „диже“ пена).

Дакле, кипљење смо решили, сад још само да се позабавимо нежељеном горчином. Чим пена од кафе почне да се подиже одмах склоните џезву са рингле. У супротном, кафа ће поново прокључати, по други пут, и на тај начин остати без великог дела својих етеричних уља, због чега ће добити додатну горчину.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ  МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином

ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић на панелу “Придруживање Западног Балкана ЕУ” на Глобалном безбедносном форуму ”ГЛОБСЕЦ 2024” одговорио је председнику Црне Горе Јакову Милатовићу и осталим лицемерима који говоре и искривљују истину о Србији.

31. 08. 2024. у 13:51

Коментари (0)

РУСИЈА У НЕВЕРИЦИ: Погинуо Арсеније Замјаткин