СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО: Хрскаве тиквице са пармезаном, њиховом укусу нећете моћи да одолите
ТИКВИЦЕ су многима омиљено летње поврће, поготово јер могу да се припреме на безброј начина, али на овај још сигурно нисте пробали.

Фото Shutterstock
Зато пажљиво прочитајте рецепт и уживајте у чарима савршеног укуса.
Потребно је:
- 2 велике тиквице
- кашика маслиновог уља
- мало сунцокретовог уља
- кашичица лимуновог сока
- чен белог лука
- кашика млевеног пармезана
- равна кашика ренданог пармезана
- оригано
- со
- бибер
Припрема тиквица са пармезаном:
Тиквице добро оперите, немојте их љуштити, већ их исеците по дужини, на два дела, а затим сваки од њих на четвртине по ширини. На дно плеха за печење ставите алуминијумску фолију и попрскајте је сунцокретовим уљем. Поређајте тиквице на фолију и поспите их сољу и бибером.
У мањој посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна, ситно сецкани бели лук и оригано, па тиме прелијте тиквице. Затим их поспите пармезаном и пеците у загрејаној рерни на 250 степени, 15-20 минута, или док не буду златносмеђе боје.
Препоручујемо

ЧЕСТО ЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Брзинска гибаница од кора за питу, заливених кефиром
29. 08. 2024. у 07:00

БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру
27. 08. 2024. у 07:00

ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви
05. 08. 2024. у 07:00

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)