СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО: Хрскаве тиквице са пармезаном, њиховом укусу нећете моћи да одолите

Бојана Јовановић

03. 09. 2024. у 09:30

ТИКВИЦЕ су многима омиљено летње поврће, поготово јер могу да се припреме на безброј начина, али на овај још сигурно нисте пробали.

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО: Хрскаве тиквице са пармезаном, њиховом укусу нећете моћи да одолите

Фото Shutterstock

Зато пажљиво прочитајте рецепт и уживајте у чарима савршеног укуса.

Потребно је:

- 2 велике тиквице
- кашика маслиновог уља

- мало сунцокретовог уља

- кашичица лимуновог сока

- чен белог лука

- кашика млевеног пармезана

- равна кашика ренданог пармезана

- оригано

- со

- бибер

Припрема тиквица са пармезаном:

Тиквице добро оперите, немојте их љуштити, већ их исеците по дужини, на два дела, а затим сваки од њих на четвртине по ширини. На дно плеха за печење ставите алуминијумску фолију и попрскајте је сунцокретовим уљем. Поређајте тиквице на фолију и поспите их сољу и бибером.

У мањој посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна, ситно сецкани бели лук и оригано, па тиме прелијте тиквице. Затим их поспите пармезаном и пеците у загрејаној рерни на 250 степени, 15-20 минута, или док не буду златносмеђе боје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља