СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО: Хрскаве тиквице са пармезаном, њиховом укусу нећете моћи да одолите
ТИКВИЦЕ су многима омиљено летње поврће, поготово јер могу да се припреме на безброј начина, али на овај још сигурно нисте пробали.

Фото Shutterstock
Зато пажљиво прочитајте рецепт и уживајте у чарима савршеног укуса.
Потребно је:
- 2 велике тиквице
- кашика маслиновог уља
- мало сунцокретовог уља
- кашичица лимуновог сока
- чен белог лука
- кашика млевеног пармезана
- равна кашика ренданог пармезана
- оригано
- со
- бибер
Припрема тиквица са пармезаном:
Тиквице добро оперите, немојте их љуштити, већ их исеците по дужини, на два дела, а затим сваки од њих на четвртине по ширини. На дно плеха за печење ставите алуминијумску фолију и попрскајте је сунцокретовим уљем. Поређајте тиквице на фолију и поспите их сољу и бибером.
У мањој посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна, ситно сецкани бели лук и оригано, па тиме прелијте тиквице. Затим их поспите пармезаном и пеците у загрејаној рерни на 250 степени, 15-20 минута, или док не буду златносмеђе боје.
Препоручујемо

ЧЕСТО ЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Брзинска гибаница од кора за питу, заливених кефиром
29. 08. 2024. у 07:00

БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру
27. 08. 2024. у 07:00

ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви
05. 08. 2024. у 07:00

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита
СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.
27. 06. 2025. у 16:50
Коментари (0)