ОД ЈЕДНОСТАВНОГ ЈЕЛА НАПРАВИТЕ - СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Румунска запечена палента са сиром, јајима и сланином
Запечена палента са сиром, јајима и сланином се традиционално спрема у Румунији и одличан је начин да од једноставног јела направите специјалитет.

Фото: Shutterstock
Састојци:
700 г куване паленте
500 г свежег сира
200 г сланине
прстохват морске соли
прстохват бибера
1 кисела павлака
уље
веза влашца или младог лука
Рецепт за запечену паленту са сиром, јајима и сланином:
Како бисте направили паленту на румунски начин загрејте рерну на 210 степени Ц. Паленту коју сте скували оставите да се прохлади, па је уситните виљушком. Већи део распоредите у подмазану ватросталну посуду.
У тигању пропржите сецкану сланину, а затим додајте умућена и зачињена јаја и пржите и њих. Одмах потом умешајте сир и све то распоредите преко паленте у ватросталној посуди. Преосталу уситњену паленту поспите преко тога, па на паленту поспите још свежег сира и прелијте умућеном киселом павлаком.
Запеците у загрејаној рерни 20 минута, извадите и поспите сецканим влашцем или младим луком.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

"ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ" Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена
У Москви је одржан значајан састанак између председника Руске Федерације Владимира Путина, Патријарха московског и целе Русије Кирила, патријарха Порфирија и митрополита бачког Иринеја Буловића. Састанак је протекао у атмосфери међусобног поверења и историјског пријатељства, уз снажно истицање заједничких вредности и потреба за духовним јединством православних народа.
23. 04. 2025. у 08:00 >> 10:39

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

КАКО ЈЕ ВОЈА САЗНАО ЗА ТУМОР НА МОЗГУ? Само овај симптом указивао је на озбиљан проблем
БИТКА са опаком болешћу почела је када је глумац осетио да му повремено трне рука.
23. 04. 2025. у 09:31
Коментари (0)